Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Google ve Yahoo'dan sert tepki

İnternet devleri Google ve Yahoo, NSA'nın tüm dünyadaki veri merkezlerini birbirine bağlayan ana iletişim hatlarına gizlice girerek veri kopyalamasına sert tepki gösterdi.

Reklam
Google ve Yahoo'dan sert tepki
31 Ekim 2013 - 16:13
Reklam
Reklam
Google'ın hukuki danışmanlarından David Drummond, şirketin hiçbir hükümete sistemlerine erişim hakkı tanımadığını belirtti. 

Drummond, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu tür faaliyetlerden endişe duyduğumuz için özellikle geçişli bağlantılar ile Google'ın diğer hizmetlerindeki şifreleme işlemlerini artırmıştık. Hükümetin özel ağlarımızdan veri toplamak için bu derece ileri gitmesinden son derece büyük rahatsızlık duyuyoruz. Son gelişmeler, derhal reform yapılması gerektiğini bir kez daha göstermiştir" ifadesini kullandı.  

Yahoo'dan yapılan açıklamada da "ana iletişim hatlarının güvenliğini korumak için sıkı kontroller yapıldığı ve şirketin ne Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA)'na ne de bir başka hükümet kurumuna veri merkezlerine erişim olanağı tanımadığı" belirtildi. 

NSA Genel Müdürü Keith Alexander ise iddiaları reddederek, Google ve Yahoo sunucularına erişimlerinin olmadığını söyledi.

Bloomberg TV'ye açıklama yapan Alexander, herhangi bir Amerikan şirketinin sunucusuna girip veri alma yetkilerinin bulunmadığını kaydetti. 

Washington Post gazetesi, NSA'nın Yahoo ve Google'ın iç ağlarından her yıl milyonlarca veri aktarımı yaptığını yazmıştı.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 30344 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum