Dutluca'nın Taşkın Sorunu Çözüldü

Mahalle içerisinde bulunan dereye 18 adet menfez yerleştirildi.

Reklam
Dutluca'nın Taşkın Sorunu Çözüldü
11 Eylül 2017 - 10:56
Reklam
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes'in Dutluca Mahallesi'nde hayata geçirdiği dere ıslah çalışmasıyla vatandaşların taşkın mağduriyetini ortadan kaldırdı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde yaptığı dere ıslah çalışmalarıyla dere taşkınlarını önlemeye devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Gördes Dutluca Mahallesi'nden iletilen talebe de hızla yanıt vererek mahallede yaşanan sorunu ortadan kaldırdı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli ekiplerce, mahalle içerisinde bulunan dereye 18 adet menfez yerleştirildi. Çapı dar olan eski büzün yerine yapılan yeni menfezler sayesinde suyun dere yatağından kontrollü şekilde akışı sağlanarak, yol geçişi de rahatlatıldı.
'Bir telefonla ihtiyacımız olan hizmeti alıyoruz'
Dutluca Mahalle Muhtarı Osman Efe, 'Köyümüzün hemen yanında bir deremiz var. Eskiden derenin içinde küçük bir büz vardı ve yetersiz geldiği için afet olduğunda etrafındaki evler hep sular altında kalıyordu. Malımızı zor kurtarıyorduk. Buna bir çare bulunması için MASKİ'den talepte bulunduk. Sağolsunlar artık menfezlerimiz var. Cengiz Başkanımıza çok çok teşekkür ederiz. Bir telefonla ihtiyacımız olan hizmeti alıyoruz. Bu durumdan çok memnunuz' diye konuştu.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1777 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum