Doğalgaz İletim Hattında Son 18Km

Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol doğalgaz çalışmalarını yerinde inceledi.

Reklam
Doğalgaz İletim Hattında Son 18Km
22 Temmuz 2017 - 13:00
Reklam
Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Gördes'in doğalgaz iletim hattı çalışmalarını yerinde inceledi.
Doğalgaz İletim Hattının Gördes'e ulaşmasına 18 km kalmasının ardından  Kaymakam Bilgin ve Başkanı Akyol hızla devam eden çalışmalar hakkında BOTAŞ yetkilileri ve yüklenici ACD Firması yetkililerinden bilgi aldı.
Yetkililer, İstanbul-İzmir Doğalgaz hattından ayrılarak toplam 50.450 metrelik bir hat ile doğalgazı Gördes'e iletecek güzergahta yapılacak çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve Gördes'e 18 km bir mesafe kaldığını ifade ederek; " Şu anda çelik boruların kaynağını yapılıyor ve kaynağı yapılan kesimleri yer altına alıyoruz. 32 km'lik kesimde kaynak işlemi tamamlandı. 16 km'lik kesimde ise boru hattını yer altına almış bulunuyoruz. Çalışmaların büyük bir kısmını tamamladık. Yıl sonuna kadar Gördes'e ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Gördes'in hayali olan doğalgaz hattının kurumlar arası dayanışma ve vatandaşların yoğun ilgisiyle başarıldığını ifade eden Kaymakam Bilgin; "BOTAŞ ve yüklenici firma yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Memnuniyetle görüyoruz ki Gördes'e ulaşılmasına yaklaşık 18 km bulunmakta. Yine hem BOTAŞ, hem de firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre inşallah bu yıl sonu itibariyle Gördes'imize iletim hattı ulaşmış olacak. Çalışmalardan dolayı yetkililerimize kolaylıklar ve başarılar diliyoruz" dedi.
Gördes'in tarihi bir başarıya imza atarak Türkiye'deki yüzlerce ilçe arasında yaklaşık 40 ilçenin içinde yer aldığını ifade eden Başkan Muhammet Akyol;  " Gördes'te birlik ve beraberliğin sonucu bu çalışmalar başlamış bulunmakta. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. İletim hattı şuan Hamit köy sınırlarına yakın bir mesafede yani yaklaşık 18 km bir mesafe kaldı. İnşallah bu yılın sonuna doğru, aralık ayında iletim hattı Gördes'e ulaşacak. Emeği geçen katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2598 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum