Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehirden Arıtma Tesisi Müjdesi

Toplam 7 bin 984 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 9 adet paket tip terfi merkezi yapılacak.

Reklam
Büyükşehirden Arıtma Tesisi Müjdesi
15 Nisan 2015 - 16:37
Reklam
Reklam
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Yapım İşi ihalesine çıkıyor. İhale tarihinin belirlendiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup KOÇ, '10.04.2015 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce tesisimizin ihalesine çıkıyoruz' dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini ve bu kapsamda arıtma tesislerine çok fazla önem verdiğini belirten Koç, Atık Su Arıtma tesislerinde ilk adımı Gördes ile attıklarını belirtti. Atık su arıtma tesislerinin Gördes'e kazandırılmasının önemine dikkat çeken Koç, 'Tesislerin imalatlarının tamamlanmasının ardından Gördes İlçesi'nin atık suları çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaşacaktır' dedi.
MASKİ Sahaya İndi
Gördes ilçesine kazandırılacak olan bu tesisin müjdesini verdiği için oldukça mutlu olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Koç, 'Başkan Ergün geçtiğimiz günlerde ‘Büyükşehir asıl şimdi sahaya çıkıyor' beyanatında bulunmuştu. Bu beyanatın ne kadar gerçekçi olduğunu Manisa halkı da görmeye başladı. Şimdiden Gördes halkına hayırlı olsun' dedi.
12 bin 500 kişiye hitap edecek
Gördes Atık Su Arıtma tesisi ihalesinin İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce 10.04.2015 tarihinde Ankara'da gerçekleştirileceğini belirten Koç, 'Gördes, atık su arıtma tesisinin hayata geçmesiyle rahat bir nefes alacak' dedi. İnşa edilecek tesis hakkında bilgiler veren Koç, 'Tesisimiz, 12 bin 500 kişilik nüfusa hitap edecek' dedi. Tesisin işlem kapasitesi hakkında da açıklamalar yapan Koç, 'Günlük bin 543 metreküp kapasiteli bir Atık Su Arıtma Tesisi inşa edilecek' dedi. Koç, 'Toplam 7 bin 984 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı ve 9 adet paket tip terfi merkezi yapılacaktır. 5 bin 389 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa edilecek olup,  4 bin 115 metre uzunluğunda terfi hattı yapılacaktır. Ayrıca toplam 118 metre uzunluğunda yatay delgi metodu ile karayolu altına kanalizasyon borusu döşenecektir' dedi.
 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4504 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum