Bağları Vuran Don Ceket Astırdı

28 Mart gecesi yaşanan şiddetli don, bağlara hasar verdi.

Reklam
Bağları Vuran Don Ceket Astırdı
02 Nisan 2016 - 14:16
Reklam
Son yıllarda Mart ayı, çiftçinin yüreğini sızlatıyor. Çünkü meydana gelen don olayı meyveciliğe darbe vuruyor. Bu durumdan büyük ölçüde bağcılar etkileniyor. Sürgünlerin çiçek açmaya başladığı günlerde, meydana gelen don olayının önü alınamıyor.
            Bu yılın Mart ayı, yine yapacağını yaptı. 28 Mart günü gece yarısı meydana gelen şiddetli don, Manisa'da bağları vurdu. Alaşehir, Sarıgöl, Ahmetli, Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerinde binlerce dekar alanda, don büyük tahribat yaptı.
            Yaşanan olaya dikkat çekmek için, Ziraat Mühendisi CHP'li Mustafa Başgülşen, don vurgunu bağa ceketini astı. Çiftçilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekmek isteyen Başgülşen, ceketine asarak, farkındalık yarattı.
            Bağcıların bir kısmının tarım sigortası yaptırdığı, büyük kısmının ise primlerin yüksek olmasından dolayı sigorta yaptıramadığı iddia ediliyor. Ahmetli ilçesinde bağları gezen ve üreticilerle görüşen Mustafa Başgülşen, ceketini bağa asarak, bu mağduriyete yetkililerin dikkatini çekmek istedi.
            Manisa'da bağcılıkla uğraşan 45 bin üretici var. Yaklaşık 8 bin hektar alanda bağcılık yapılıyor. 28 Mart'ta yaşanan don olayının, bağlarda %50 ile %80 arasında bir zarara neden olduğu ifade ediliyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2320 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum