Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Amele Ücretleri Tavan Yaptı

Tütün, haşhaş ve patateste hasat döneminin aynı zamana denk gelmesi yüzünden, işçi temininde önemli sıkıntılar yaşanıyor.

Reklam
Amele Ücretleri Tavan Yaptı
22 Temmuz 2015 - 14:42
Reklam
Reklam
             Tarım sektöründe işlerin yoğunluk kazandığı şu günlerde, amele bulmak mesele haline geldi. İşçi ücretlerinin tavan yaptığı bir ortamda, üreticiler iki yönlü sıkıntı yaşamaya başladı. Bir yanda işçi teminindeki zorluk, bir yanda tavan yapan ücretler tarım üreticilerini bunalttı.
            Yaşanan gelişmelerin birden fazla sebebi var bu yıl. Haziran ayının yağışlı geçmesi, tarımsal faaliyette işlerin ötelenmesine yol açtı. Ramazan dolayısıyla bazı işçilerin işe çıkmaması, zaten sınırlı olan işçi sayısının düşmesine neden oldu.
            Tütün, haşhaş ve patateste hasat döneminin aynı zamana denk gelmesi yüzünden, işçi temininde önemli sıkıntılar yaşanıyor. Bu duruma büyük tarla sahiplerinin işçi talebi eklenince, yanan sıkıntılar dert haline geliyor.
            Tütün, haşhaş ve patates hasatında, işçi ücretleri 50 ile 60 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar tarımsal üretimdeki maliyetleri arttırıyor. Geçen yıl işçi ücretleri ortalama 40TL civarında seyretmişti.
            Bazı işçi temsilcileri yaşanan tıkanıklığı aşmak için, ilginç yöntemler kullanıyor. Bu guruplarda ameleler; gündüz öğleye kadar patates hasatında, akşam saatlerinde de tütün kırımında çalışıyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5358 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum