Zorlu Vakfıyla Dev Protokol

Gördes İçin Kültür Sanat ve Spor Projesi için 5 yıllık protokol imzalandı.

Reklam
Zorlu Vakfıyla Dev Protokol
01 Kasım 2019 - 23:17
Reklam
Gördes Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı ‘'Gördes İçin Kültür Sanat ve Spor'' projesi için Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile işbirliği protokolü imzalandı.
Meta Nikel Kobalt A.Ş toplantı salonundaki imza törenine; Manisa Valisi Ahmet DENİZ, Kaymakam Bekir ABACI, Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, Meta Nikel Kobalt A.Ş Maden Grubu Genel Müdürü Yücel YALÇINOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa DİKİCİ, İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus ÖZTÜRK, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş.Ercan KARTEPE, Emniyet Amiri Mehmet TOPALOĞLU, Milli Eğitim Müdürü İ.Coşkun ÇELİK, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil ERDEN katıldı.
İmzalanan protokol; Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfının sağlayacağı katkılar ile ilçemiz okullarında öğrencilerin ihtiyaç duyduğu spor alanlarının düzenlenmesi, spor etkinliklerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin temini ve okullarımızda 2023 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Vizyon belgesinde belirlenen hedefler doğrultusunda beceri tabanlı atölyelerin kurulumunu kapsıyor.
Protokol Suresi 5 yıl olup bu kapsamdaki çalışmalar 2023 yılında tamamlanacak. Yapılan protokol ile uygulamaya konulacak olan projeden ilçemizde bulunan 40 okul, 3.745 öğrenci ile vatandaşlarımız faydalanacak.
‘'Gördes İçin Kültür Sanat ve Spor'' projesine Mehmet ZORLU Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı her yıl 100.000TL olmak üzere toplamda 500.000 TL katkıda bulunacak. Bu sağlanan katkılar ile 5 okulun spor sahasının düzenlenmesi, 3 okula müzik atölyesi, 2 okula resim atölyesi, 1 okula FETEM atölyesi, 1 okula ahşap ve metal atölyesi, 1 okula da drama atölyesi kurulumu gerçekleştirilecek.
Protokol töreninde META Genel Müdürü Yücel YALÇINOĞLU, Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı adına okullarımıza sağlayacak oldukları destekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Şimdiye kadar yapılan ve bundan sonra da yapılacak olan faaliyetlerde Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olarak gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.
Kaymakam Bekir ABACI yaptığı açıklamada; 'Okullarımızın gelişimi, öğrencilerimizin ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak vatanımıza milletimize hizmet etmesi noktasında gerekli olan yatırımların yapılmasının takipçisi olacağız. İmzalanan protokol ile okullarımıza Spor Tesisleri kazandırıp, öğrencilerimizin okul faaliyetlerinde kullanacağı spor ve müzik aletleri temin edilecek' dedi. Proje kapsamında beceri tabanlı atölyelerin kurularak öğrencilerin ilgi, yetenek ve kabiliyetlerinin ortaya çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti. Projenin hayırlı olmasını dileyerek Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'na Teşekkür etti.
Vali Ahmet DENİZ, yerli ve milli olmanın önemine vurgu yaparak; 'Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Devletimizi ve Milletimizi bölme maksatlı şer odakları gayret ediyor. Bunun önüne geçmek için yerli üretime ve Milli Eğitim'e ihtiyaç duyuyoruz.' şeklinde konuştu. Eğitime verilen değerin önemli olduğunu, eğitim faaliyetlerinin sanat, kültür ve sporla desteklenerek daha önemli bir aşamaya geçileceğini ifade eden Deniz, Gördes Kaymakamlığı ile Mehmet Zorlu Eğitim Sağlık Kültür ve Yardımlaşma Vakfı arasında imzalanan ‘'Gördes İçin Kültür Sanat ve Spor'' projesinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.


Reklam
Reklam
Bu haber 3195 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum