Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yollardaki Bu Tehlikeye Dikkat!

Gece saatlerinde trafiğe çıkan tepe lambasız römorklar büyük dehşet saçıyor.

Reklam
Yollardaki Bu Tehlikeye Dikkat!
03 Kasım 2020 - 16:25
Reklam
Reklam
Kırsal bölgelerde uzun yıllardır bu dert devam ediyor. Tehlike her an kapınızda bekliyor. Kimi zaman hafif geçiyor, kimi zaman büyük hasarlar açıyor. Bazen şans eseri, büyük bir felaket es geçiyor.
            Derdin adı traktörler ve römorkları. Hâlbuki alınması gereken tedbir gayet basit. Gece saatlerinde özellikle tepe lambalarını kullanacaklar ve römorkların arkasına en ez iki tane reflektör çakacaklar.
            Hem kendi can güvenliklerini ve hem diğer araçlardaki sürücülerin can güvenliğini sağlayacaklar.
            Fakat kuralsızlık ve adına ne derseniz deyin, dinleyen kim? Üstelik kontrol mekanizmaları da işletilmiyor. Tehlike her an, gece yolculuklarında özellikle yolumuza pusu kuruyor.
Son günlerde tarım mevsiminin sona ermesiyle birlikte nakliyeler başladı. Saman yüklü, yem yüklü traktörler römorklarına reflektör çakmadan yollara çıkıyor. Hele Akhisar Gördes yolundaki yoğunluk dikkat çekiyor.
            Çok sayıda sürücü geçirdiği tehlikeleri dile getirerek, gazetemizi arıyor. Konunun gündeme taşınmasını ve yetkililerin kontrol mekanizmalarını harekete geçirmesini istiyor. Geçtiğimiz günlerde Dağdere bölgesinde bir traktör ile bir otomobilin karıştığı trafik kazasını örnek olarak gösteriyor.
            Sadece Akhisar yolunda değil, ilçemizin diğer bağlantı yollarında da benzer tabloyu görmek mümkün. Eğitimse eğitim, seferberlikse trafikte, seferberlik. Denetimse denetim ve ne gerekiyorsa yapılmalı.
            İnsanların can güvenliğinden daha önemli ne olabilir?
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 15689 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum