Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yağışlar Çiftçiyi Sevindirdi

4 aydır yağış düşmeyen bölgemizde çiftçi bir nebze nefes aldı. Toprak daha çok yağış istiyor.

Reklam
Yağışlar Çiftçiyi Sevindirdi
26 Ekim 2020 - 09:59
Reklam
Reklam
Kurak yaz ayları, pek çok ürünü derinden etkiledi. Verim ve kalite açısından ciddi sıkıntılara neden oldu. Çay ve dereler kurudu, kuyu ve artezyenlerde sular çekildi. Pek çok ürün, su yokluğundan erken hasat edildi. Yıllar sonra ilk defa, su tankerleri devreye sokuldu.
            Bölgemizdeki Doğanpınar göleti ve Güneşli barajındaki su seviyeleri dip yaptı. Aynı durum Karayakup bölgesindeki Gördes barajı için de geçerli oldu. Bunun yanında Demirköprü barajı ve Marmara gölünü görenler, gözlerine inanamadı.
            Yaklaşık 4 aydır bölgemize yağış düşmüyordu. Toprak tam takır hale gelmişti. Yaz aylarını su sıkıntısıyla geçiren çiftçilerimiz, yeni dönemin ekimi nasıl olacak diye kara kara düşünmeye başlamıştı ki geçtiğimiz hafta düşen bereketli yağışlar imdada yetişti.
            Hafta içerisinde ilk gün süreli, diğer gün yine beklenenin üstünde meydana gelen yağışlar, herkese derin nefes aldırdı. Pulluk batmaz denilen araziler sürülebilir hale geldi. Şimdi buğday, arpa, haşhaş ekmenin artık tam zamanı.
            Yağmur hem çiftçiyi hem piyasayı bir anda hareketlendirdi. Traktörler çalışmaya başladı. Başta akaryakıt ve gübre talebi bir anda üst noktaya çıktı. Halkımızın deyimiyle ‘kararan gün kararıp kalmıyor.'
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 15672 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum