Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Volkswagen Manisa Resmen Kuruldu

Manisa merkezli şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirlendi.

Reklam
Volkswagen Manisa Resmen Kuruldu
03 Ekim 2019 - 12:57
Reklam
Reklam
Yıllardır Türkiye'de fabrika yatırımı yapması gündemde olan Volkswagen, Manisa merkezli Türkiye birimini açtı. Volkswagen, Manisa merkezli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ resmen kurulmuş oldu. Ticaret Sicil Gazetesindeki ilana göre, Manisa merkezli şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirlendi.
Şirketin merkezi "Keçiliköy OSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa" oldu.
Şirket;  otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kuruldu.
Geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Alman otomotiv markası Volkswagen'in Türkiye'de kurması beklenen fabrika ile ilgili "Volkswagen'in yeni üretim otomobili için Türkiye'ye olumlu bakılıyor. Alman bakanlarımızla da konuştuk. Bu tarz açıklamalarda bulundular. Manisa'da yapılacak, yöresi bile belli" şeklinde konuşmuştu.
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: " 22 yıl sonra ilk kez büyük bir markanın Ülkemize girişi sektöre çok ciddi bir ivme katacaktır. Ana sanayi ve yan sanayiyle beraber 15 bin civarında istihdam sağlayacağı öngörülüyor. Bu yatırım Manisa'da diğer sektörlere de sağlayacağı girdilerle katma değeri yüksek bir yaşam alanı da oluşturacaktır. Türkiye'ye başka yatırımları da çekeceğini düşünüyorum. Volkswagen'in Manisa'ya kısa sürede entegrasyonu için altyapıdan ulaşıma, teknik hizmet ve ihtiyaç duyacağı iş ortaklıklarından, çalışanlarının ikametine kadar her aşamada rasyonel olanı yapmamız da bu markalaşma vizyonuna önemli güç ve referans kazandıracaktır.' dedi.
Firmanın fabrika kurmak için gündeminde, Suudi Arabistan ve Bulgaristan ülkeleri de vardı. Ancak Almanlar tercihlerini Türkiye'den yana kullanarak, binlerce kişiye istihdamın önünü açtı.
PASSAT ÜRETİLECEK
Fabrikanın ağırlıklı olarak üreteceği model ise Passat olacak. Almanlar yeni kurulacak fabrikada bir yılda üretilecek olan 40 bin Passat modelini, sadece Türkiye pazarına sunmayı planlıyor. Skoda modellerinin de üretileceği fabrika, Orta Doğu'ya da otomobil ihraç edecek. 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6198 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum