Turşu Projesine Bakanlık Desteği

Başkan Muhammet Akyol, projenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Reklam
Turşu Projesine Bakanlık Desteği
06 Kasım 2017 - 04:13
Reklam
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'dan destek almaya hak kazanan 'En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Gördes Belediye Başkanı ve Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Muhammet Akyol, Selendi Yerel Eylem Grubu Derneği üyeleri, proje bölgesi mahalle muhtarları, dernek üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Başkan Muhammet Akyol yaptığı açılış konuşmasının ardından Gördes'in ve 'En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesinin tanıtımının yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumunda Gördes'in başarılarla dolu proje geçmişine de değinerek Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin ‘Geçmişi kadar görkemli bir Gördes için hep birlikte çalışıyoruz' sloganıyla 17 Kasım 2016 tarihinde kurulduğunu ifade eden Başkan Akyol;
"Derneğimizin projesi, ülkemizdeki diğer yerel eylem grubu dernekleri arasında desteklenen tek proje olmuştur. Bu başarı bütün dernek üyelerimizin. Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. 'En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesiyle kadınlarımızın; yörede yetiştirilen salatalığın yetiştirilmesinden tutun da turşu yapılıp pazarlanmasına kadarki süreç hakkında eğitim almaları planlanıyor. Projemizin eğitim faaliyetleri ilerleyen günlerde başlayacak. Allah'ın izniyle Güneşli bölgemiz turşu ile anılan bir bölge olacak ve Gördes kendi turşu markasını oluşturacaktır. Proje ofisimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Gördes'imize hayırlı olsun" dedi.
Proje içeriği ile Güneşli Mahallesi bölgesinde yetiştirilen salatalığın değerlendirilmesi ve yöresel ürünlere katma değer kazandırılması amaçlanıyor. 20-45 yaş arası kadınların sosyoekonomik durumunun güçlenmesi ve Gördes'in markalaşması yolunda adımlar atılması hedefleniyor.
Reklam
Bu haber 6064 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum