Pazar Camiinde İlk Cuma Namazı

İlk teravihle beraber ibadete açılan Pazar Camiinde, ilk Cuma namazı da kılındı.

Reklam
Pazar Camiinde İlk Cuma Namazı
19 Haziran 2015 - 23:18
Eski Gördes'teki tarihi Pazar Camisi, Ramazan ayında ibadete açıldı. Gördes tarihinin ayakta kalan tek mimari eseri olan cami, yıkılmaya yüz tuttuktan sonra uzun yıllar viran halde kalmıştı.
            Vakıflar Genel Müdürlüğünün katkısıyla restorasyon işlemleri yapılan cami, orijinal haline döndürülmüştü. Çalışmalar geçen yıl bitirilmiş, ancak cami ibadete açılmamıştı. Ramazan ayı öncesi, vatandaşlarımızdan konuyla ilgili ısrarlı talepler gelmişti.
            Eski yıllarda olduğu gibi, caminin Cuma namazlarında ve Ramazanda teravih namazlarında ibadete açılması, halkımızın ortak arzusu olmuştu. Konuyu önceki hafta gazetemizde dile getirmiştik.
            İlçe Müftülüğü taleplere olumlu cevap vererek, Pazar camisini Ramazan ayında ibadete açtı. Bunun için görevlendirme yaptı. İlk teravihle beraber ibadete açılan Pazar Camiinde, ilk Cuma namazı da kılındı.
            İlçe merkezinden çok sayıda vatandaşımız, eski Gördes'e gelerek Cuma namazı kaldı. Yenilenmiş çehresiyle bir maziye şahitlik eden Pazar Camiindeki ilk Cuma namazında, cemaat arzulu ve coşkulu bir kalabalık oluşturdu.




Reklam
Reklam
Bu haber 2671 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum