Patatesin Çuvalı 20 TL

Kilosu kaç para diye hesaplamaya gerek yok. İşte patates üreticilerinin dramı….

Reklam
Patatesin Çuvalı 20 TL
30 Temmuz 2016 - 18:01
Reklam
Patates üreticisi zararına bir yıl yaşıyor. Bu zarar öyle sıradan bir zarar değil. Ürün için yaptığın masrafın, onda birini bile karşılayamıyorsun. En pahalı üretim olan patatesçilikte, Gördesli üreticiler birkaç yıl belini doğrultamaz.
            Ürün tarlada kalmasın diye kilosu 10 kuruştan tarlada satılanlar var, satılamayıp tarlada kalacak olanlar var. Ürününü 10 kuruşa satıp, tüccar parayı ödemezse diyenler var.
            Bir üretici için, ürünün tarlada kalması zarardan daha fazla kahır verici bir durum. Şu anda üretim için 10 bin lira ile 50 bin lira arasında masraf yapan patates üreticileri, bu parayı toprağa gömmenin üzüntüsünü yaşıyor.
            Çaresizlik üreticiye neler yaptırıyor. Ahmet Keskin isimli üretici, malını satamayınca, kendisi kazdırmış. Kamyonuna yüklediği ürünü çarşıya getirerek, hafta içerisinde satmaya başladı.
            Çuvalı 20TL olan patatesi satarak, hiç olmazsa akaryakıt parasını kurtaralım diyen üretici Ahmet Keskin, yapacak bir şey yok, kaderimize razı oluyoruz dedi.
            Bir çuval ve 1. sınıf patates 20TL. Bir çuval asgari 50kg geliyor. Kilosu kaç para diye hesaplamaya gerek yok. İşte patates üreticilerinin dramı….
Reklam
Bu haber 7004 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum