Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Organik Tarım Masaya Yatırıldı

Gördes’teki mevcut organik tarım durumu hakkında önemli değerlendirmeler yapıldı.

Reklam
Organik Tarım Masaya Yatırıldı
06 Temmuz 2015 - 18:19
Reklam
Reklam
Manisa Valiliği ve Manisa Tarım İl Müdürlüğü'nün Organik Tarımı Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Gördes'te Organik Tarım toplantısı düzenlendi.
Organik Tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme amacıyla düzenlenen toplantıya Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcileri, muhtarlar ve organik tarım yapacak olan üreticiler katıldı. 
İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Şahika Şahin'in sunum yaptığı, Kültür Sarayındaki toplantıda organik tarımın amacı, avantajları, ilkeleri, kuralları, organik tarım yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, geçiş süreci, desteklemesi hakkında bilgi verildi.
Gördes'teki mevcut organik tarım durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı. Buna göre ilçemizde organik tarım desteği alan 73 üreticimiz bulunuyor. Önceki yıllara göre organik tarıma ilginin arttığı ilçemizde, geçiş sürecinde 2500 dekarlık organik tarım alanı bulunuyor. 
Toplantıda yapılan açıklamalara göre; genelde organik üretim yapılan ürünler zeytin, haşhaş, tütün, buğday ve susamdan oluşuyor. Haşhaş, buğday, susam, zeytinde ilaç kullanılmadığı için özellikle bu ürünlerde organik tarımı geliştirme ve yaygınlaştırma amaçlanıyor. Gördes Barajı havzası çevresindeki mahallelerimizde organik tarım alanlarını genişletilmesi ileriki dönem planlarının başında geliyor.
 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2295 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum