Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Nobel Ödülüne Gördes Ses Verdi

Gazeteci-Yazar Ahmet İNCE'nin, Allah'ın Ayetlerini Kimler Okuyor başlıklı sunumu büyük ilgiyle izlendi.

Reklam
Nobel Ödülüne Gördes Ses Verdi
18 Aralık 2015 - 21:56
Reklam
Reklam
Bu yılın Nobel Kimya ödülünü kazanan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, dünya çapındaki başarısına ve bilimsel buluşuna, ülke genelinde ilk bilimsel ses Gördes'ten geldi.
Gazeteci Yazar Ahmet İnce tarafından hazırlanan 'Allah'ın Ayetlerini Kimler Okuyor' başlıklı sunum, ilgi ve takdirle izlendi. Belediye Kültür Sarayındaki sunuma; Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, CBÜ Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ayşe İlker, Demirci Eğitim Fakültesinden çok sayıda öğretim üyesi, Demirci Müftüsü İdris Taşkıran, Halıkent Gazetesi Genel Müdürü Cengizhan Erdem, Kırkağaçtan davetliler, çeşitli Liselerin öğrencileri, eğitimciler, din görevlileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Aziz Sancar'ın; 'Ben bir şey buldum. Bunu şu an bir Allah biliyor. Bir de ben biliyorum. Yeryüzünde başka kimse bilmiyor.' sözünden yola çıkan Ahmet İnce, Sunum çalışmasına Nobel ödüllerinin açıklandığı ilk gün başlamış.
            Kur'an ayetleri arasındaki ilişkileri ve Nobel ödülü getiren Aziz Sancar buluşunu harmanlayarak hazırlanan sunum, izleyenlerin büyük ilgisini çekti. Bugüne kadar olması gereken farkındalığı, ilk defa bu sunumla ortaya koyan yazar Ahmet İnce, akıcı üslubu ve tarzıyla; DNA onarım mekanizmasının (Nükleodit Eskizyon) hangi ayetlerde ifade edildiğini ortaya çıkardı.
            Bilim-Din ilişkisini ispatlamak yerine çok farklı bir metot kullanan Ahmet İnce, onu bir bütün olarak ele aldığı sunumunda görsel bilgilerle, müthiş bir çalışmaya imza attı.













Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3136 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum