Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaymakam Bilgin Kiraz Hasadında

İlçe kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve beraberindeki heyet, üretim merkezi Börez mahallesinde üreticilerle buluştu.

Reklam
Kaymakam Bilgin Kiraz Hasadında
27 Haziran 2015 - 00:00
Reklam
Reklam
Yaklaşık 10 mahalleyi kapsayan ilçemiz kiraz üreminde, hasat geçtiğimiz hafta başladı. İlçe kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve beraberindeki heyet, üretim merkezi Börez mahallesinde üreticilerle buluştu.
            Kaymakam Bilgin'in ziyaretinde Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Ziraat Odası başkanı Mehmet Koç ve Börez mahalle muhtarı İsmail Oruç hazır bulundu.
            Hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Bilgin, üreticilerle sohbet ederek dertlerini dinledi. Sezonun hayırlı ve bereketli geçmesini temenni eden Kaymakam Bilgin; 'Yöremizdeki kiraz üretimi dev bir potansiyele kavuşmuştur. Üreticilerimiz en kaliteli ürünü kaldırmak için, canla başla çalışıyor. İnşallah herkes emeğinin karşılığını alır' dedi.
            Börez ziyaretinde Kaymakam Bilgin ve beraberindeki heyet, daha sonra bir kiraz bahçesini gezerek, iftarlık kiraz topladı.
            Bölgede hasat mevsiminin 1 ay sürmesi bekleniyor. Yörede 5 bin dekarlık alanda kiraz üretimi yapılıyor. Bu yılın rekoltesinin 1400 ton olması bekleniyor. Bunun 800 tonu yurt dışına ihraç edilecek.
            Börez merkezli kiraz üretiminde; Beğel, Kıran, Malaz, Oğulduruk, Efendeli, Kabakoz mahalleleri, üretim rekoltesiyle dikkat çekiyor.




Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3004 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum