Kan Bağışçılarına Madalya Töreni

Kızılay'ın düzenlediği programda, ilçemizdeki 73 bağışçıya törenle madalyaları verildi.

Reklam
Kan Bağışçılarına Madalya Töreni
14 Kasım 2015 - 00:38
Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi, ilçemizde düzenlenen törende, Gördesli bağışçılara madalya taktı. Gördes Kızılay şubesi ile ortaklaşa düzenlenen tören, Belediye Kültür Sarayı Mübin Sarıoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.
            Törene; ilçe kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, ilçe jandarma komutanı Ütğm. Selim Kasacı, İlçe Emniyet Amiri İsmail Çelebi, daire ve kurum amirleri, donörler (kan bağışçıları) ve kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.
            Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmail Nardal konuşmasında; kan bağışının insan hayatındaki önemine değindi. Ülkemizde bu konuda yeteri kadar ilgi olmadığını dile getiren Nardal, 'Manisa'da ülke ortalamasının üzerinde kan bağışı sağladık. Geçen yıl ilimizde oranı %4'e çıkardık' dedi.
            Dr. Nardalın verdiği bilgiye göre, 2014 yılında Manisa genelinde 56700 ünite kan bağışı yapılmış. Gördes'teki bağış rakamı ise 1127 olarak gerçekleşmiş.
            Kaymakam Turgay Hakan bilgin konuşmasında Kızılay Kan Bağış Merkezi yetkililerine ve bağışçı vatandaşlarımıza gösterdikleri fedakârlıktan dolayı teşekkür etti. Programın son bölümündü Gördesli 73 bağışçıya törenle bronz madalyaları takıldı, teşekkür plaketi verildi. Bronz madalya en az 10 defa kan bağışında bulunan donörlere veriliyor.
            Törenin yanı sıra salonda ekipler kan bağışı kabul etti. Çok sayıda vatandaşımız kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.
Reklam
Reklam
Bu haber 2742 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum