Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hat Bakım ve İşletme Bedeli Nasıl Kaldırıldı?

MASKİ Genel Kurulunda alınan kararla faturalardaki hat bakım ve işletme bedeli kaldırıldı.

Reklam
Hat Bakım ve İşletme Bedeli Nasıl Kaldırıldı?
14 Kasım 2020 - 17:18
Reklam
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Kasım ayı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısında; su abonelerinden tahsil edilen Hat Bakım ve İşletme Bedelinin iptal edilmesine karar verdi. Buna göre Manisa'nın tüm ilçelerinde su faturalarından bu bedel alınmayacak.
MANİSA 2. İDARE MAHKEMESİNİN İPTAL KARARI
Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) 2018 yılından beri su abonelerinden aldığı 3 Liralık Hat Bakım ve İşletme Bedelinin iptali için Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyesi Uğur Doğan Manisa 2. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.
Manisa Şehzadeler ilçesindeki 60 bin aboneyi ilgilendiren davada Manisa 2. İdare Mahkemesi, abonelerden alınan 3 Liralık Hat Bakım ve İşletme Bedelini hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti.
Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyesi Uğur Doğan ise geçtiğimiz günlerde MASKİ önünde yaptığı basın açıklamasında, sadece Şehzadeler ilçesi için verilen mahkeme kararının ildeki 16 ilçede de uygulanması konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunmuştu.
TÜM İLÇELER İÇİN KARAR UYGULANACAK
MASKİ'nin 2020 yılı Kasım ayı Olağan Genel Kurulunda su abonelerinden alınan 3 liralık Hat Bakım ve İşletim Bedeli gündeme geldi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü'nün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda Manisa 2. İdare Mahkemesi'nin kararının sadece Şehzadeler ilçesinde değil geriye kalan 16 ilçede de uygulanacağı, il genelinde Hat Bakın ve İşletme Bedelinin tamamen kaldırıldığı açıklandı.
Başkan Vekili Mehmet Güzgülü toplantıda yaptığı konuşmada aldıkları kararı açıklamak için MASKİ'nin Kasım ayı genel kurul toplantısını beklediklerini dile getirdi.
18 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALIYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü mecliste yaptığı açıklamada, bu ücret kaleminin sadece MASKİ'ye özgü bir uygulama olmadığını belirterek, 30 büyükşehir belediyesinden 18'inin bu uygulamayı halen devam ettirdiğini ifade etti.
Başkanvekili Güzgülü yaptığı açıklamada;
'Bu hat bakım ve işletim bedelini 18 Büyükşehir Belediyesi de alıyor. Şu an Şehzadeler ilçesi ile ilgili bir mahkeme kararı vardı. Diğer 16 ilçe ile ilgili bu bedelin kaldırılması noktasında böyle bir karar yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de, diğer 16 ilçeden bu bedeli almanın çok yanlış olacağını söyledi. Bu sebeple hat bakım ve işletim bedelinin kaldırdık' diye konuştu.   
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 13749 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum