Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fidanlar Geleceğe Nefes Olacak

İlçemizde 42.000 fidan toprakla buluştu.

Reklam
Fidanlar Geleceğe Nefes Olacak
18 Kasım 2019 - 17:58
Reklam
Reklam
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa başlattığı ve Türkiye genelinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu 'Geleceğe Nefes' projesi kapsamında ilçemizde de fidan dikim seferberliği yapıldı.
Başta öğrenciler olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, esnaflar, işçiler, çiftçiler ve toplumun her kesiminden vatandaşlarımız fidan dikim etkinliğine katıldı. Gördes'te 5 ayrı dikim noktasında yaklaşık 1500 kişinin katıldığı fidan dikim seferberliğinde yaklaşık 42.000 fidan toprakla buluştu. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak, fidan dikimi saat 11.11'de başladı. 
81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. İlçemizde Kıran Mahallesi mevkiindeki dikim alanında düzenlenen törene Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş.Ercan Kartepe, Emniyet Amiri Mehmet Topaloğlu, Orman İşletme Müdürü Necmi Topal başta olmak üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Huzurevi Müdürlüğü, Gördes Devlet Hastanesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ziraat Odası Başkanlığı, Tarım Kredi Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, META Nikel A.Ş. temsilcileri ile ilçemiz merkez ve köylerinde bulunan doğaseverler ve öğrenciler katıldı. 
Köreke Mevkiindeki dikim alanında Gördes Anadolu Lisesi öğrencileri, İlçe Müftülüğü personeli, İlçe Jandarma ekipleri ve Gördes Meslek Yüksekokulu öğrencileri hazır bulundu. Tüm dikim alanlarında görev alan doğaseverlere pilav ayran ikram edildi.
Dikim alanında konuşan Kaymakam Bekir Abacı; 'Bakanlığımızın başlattığı projeye ilçemizde gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bugünün fidanları geleceğimize nefes olacak' dedi.
Ayrıca Resmi Gazetede yayımlanan genelgeye göre her yıl Kasım ayının 11.günü Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4482 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum