Dev Bayrak Göz Kamaştırıyor

24 metrekarelik dev Türk Bayrağı ilçemiz girişindeki yerini aldı

Reklam
Dev Bayrak Göz Kamaştırıyor
29 Nisan 2015 - 16:40
Orman piknik alanı önünde, Gördes girişine dikilen dev Türk bayrağı göz kamaştırıyor. Daha önce bu alanda, çok sayıda Türk bayrağı vardı. Ancak 1 yıl önce bayraklar yerinden söküldü. Yenisi dikilmediği için, halk arasında merak konusu oldu.
            Konu gazetemiz tarafından gündeme getirildikten sonra, Belediye Başkanı Muhammet Akyol gerekli açıklamalarda bulundu. Buna göre, bölgede yol yapım ve bakım çalışmaları sebebiyle bayraklar sökülmüştü. Yeni dev bir bayrak inşası için, belediye gerekli siparişleri vermiş ve beklemeye geçmişti.
            10 Nisan 2015 günü, Polis teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, söz konusu yerde bayrak çekme töreni düzenlendi. Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütgm.Selim Kasacı, Emniyet Amiri İsmail Çelebi, daire amirleri ve kalabalık bir vatandaş gurubunun katıldığı törende önce İstiklal Marşı okundu.
            Başkan Akyol yaptığı konuşmada; 'Bugün Gördes'in şanına layık dev bir bayrak dikiyoruz. Bayrak direği 25metre uzunluğunda ve bayrağımız 24metrekare ebadındadır. Bayrağımız inmesin, ezan susmasın ve bu dev bayrak ilelebet Gördes semalarında dalgalansın' dedi.
            Dev bayrak; Kaymakam Bilgin, Belediye Başkanı Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Kasacı, Emniyet Amiri Çelebi tarafından gururla direğe çekildi. Vatandaşlar; yeni platformun ve dev direkte dalgalanan dev Türk bayrağının, Gördes'e gurur verdiğini söyledi.
Reklam
Reklam
Bu haber 5021 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum