Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Covid Vakaları Arttı, Dikkat Et Gördes!

İlçemizde son günlerde pozitif vakalarda ciddi bir artış gözleniyor.

Reklam
Covid Vakaları Arttı, Dikkat Et Gördes!
07 Kasım 2020 - 16:36
Reklam
Reklam
Son zamanlarda ülke genelinde ciddi uyarılar geliyor. Resmi makamların yanı sıra, akademik çevreler de pandemi sürecindeki yoğunluğa dikkat çekiyor. Vaka sayılarının artması, bir dizi genel önlemi de beraberinde getiriyor.
            Peki Gördes Nasıl?
            Son günlerde vakalardaki artış, kaygılandırıyor herkesi. Pandeminin en yoğun olduğu zamanlarda bile emniyetli ve sakin olan ilçemiz, ne oldu da vaka artışlarıyla konuşulur hale geldi.
            Küçük bir ilçeyiz. En ufak bir vaka bile, kısa süre içerisinde hemen öğreniliyor ve konuşuluyor. Vaka artışıyla birlikte karantina uygulamasındaki artış herkesin dilinde. Şimdi herkes ister istemez, ne oluyor sorusunun cevabını arıyor.
            Yaptığımız araştırmalara göre; birinci etken yakın temas. Yaz boyunca nüfusun büyük bölümü tarlalardaydı. İşler bitti ve herkes köyüne, evine döndü. Geleneksel dayanışma ve halleşme alışkanlığımız, yakın temasları da beraberinde getirdi.
            İlçe dışında çok sayıda Gördesli var. Kış dönemi erzaklarının temin için köye, mahalleye ve şehre gelmeye başladı. Bu buluşmalarda ister istemez pandemi gerçeği unutuluyor. Temaslar sürekli hale geliyor.
            Bir başka gözlemimiz şu şekilde. Hasta ziyaretlerine giderken pandemi gerçeğini unutuyoruz. Uzun süreli ve kalabalık ortamda yapılan hasta ziyaretleri, büyük tehlike saçıyor.
            Maske kullanımında göstermelik bir tavrımız var. Bu maskeler sıklıkla değiştirilecek. Buna uymuyoruz. Ev, çarşı ve kahvehane ortamlarında sosyal mesafeye yeteri kadar dikkat etmiyoruz.
            Vakaların ilçemizde artması, yetkilileri de harekete geçirdi. Gün boyu çarşı merkezinde ve mahallelerde denetimler sıklaştırıldı. Hepsinden daha önemlisi, halkımızın bilinçli hareket etmesidir.
            Bu işin şakası yok. Olmadığını da her gün görüyoruz. Öyleyse kendine dikkat et Gördes. Bir an önce, yaz aylarındaki o sakin ve emniyetli günlerine dön.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 16674 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum