Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ayva Hasadı Coşkulu Başladı

Yapılan çalışmalar, ayvaya yeniden itibar kazandırmaya başladı.

Reklam
Ayva Hasadı Coşkulu Başladı
16 Kasım 2015 - 00:10
Reklam
Reklam
Gördes denilince akla ilk önce o gelir. Rengi, aroması ve şekliyle bir başkadır. Gördes hanelerinin asırlardır vazgeçemediği bir tutkudur. Hoşafı, reçeli, tatlısı ve meyvesi itibarıyla daima fark yaratır.
            Gördes ayvası son zamanlarda, eski cazibesini kaybetmeye yüz tutmuştu. Ağaçların bakımı ve yeni dikim alanlarının olmaması, piyasada kırıklık meydana getirmişti. İlçe Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi ve Ziraat Odasının gerçekleştirdiği yeni hamlelerle, Gördes ayvası eski günlerine dönüş işareti veriyor.
            Kaymakamlık bünyesinde, üç yıl önce 35 çiftçimize 2'şer dekarlık ayva fidanı dağıtıldı. Ege 22 türü bu ayvalar, özellik olarak Gördes ayvasına çok yakın. Yapılan çalışmalar, ayvaya yeniden itibar kazandırmaya başladı.
            Hafta içerisinde, önemli ayva merkezi olan Kıranköy'de hasad töreni vardı. Törene Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Kasacı, Ziraat Odası başkanı Mehmet Koç, İlçe Tarım müdürü Güngör Akyol ile kalabalık bir üretici gurubu katıldı.
            Bereketli olması dileğiyle, ayvalar dalından koparılarak kasalara dolduruldu. Kaymakam Bilgin yaptığı konuşmada; 'Gördes'te ayva üretimini geliştirmek için büyük gayret gösteriyoruz, üreticimize destek veriyoruz. Bu yıl bereketli bir yıl, ürününüz ve kazancınız bereketli olsun' dedi.
            İlçe genelinde toplam 16 bin ayva ağacı bulunuyor. Mevsim şartlarının elverişli gitmesiyle birlikte, verimin yüksek olması bekleniyor. Ürün kalitesi tam Gördes ayvası özelliklerini gösteriyor.
            Yetkililerin verdiği bilgiye göre, ilçemizde bu yıl 80 ton civarında ayva üretimi tahmin ediliyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 5595 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum