5 Eylül'ü Gururla Kutluyoruz

Bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümü

Reklam
5 Eylül'ü Gururla Kutluyoruz
05 Eylül 2016 - 00:05
Reklam
Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü, bugün törenlerle kutluyoruz. Kurtuluşun 94. yılında, Gördes halkı olarak tarihi bir gururu yeniden yaşamanın heyecanı içerisinde olacağız.
            Kurtuluş şenlikleri programı, sabah saat 10'da Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Hükümet konağı önünde düzenlenecek olan törenlerde, zengin ve renkli etkinlikler sahne alacak.
            Konuşmalar ve öğrencilerin okuyacağı şiirlerden sonra, gösteriler başlayacak. Tek kişilik Kerimoğlu halk oyunu gösterisini, Gördes Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi izleyecek. Şehzadeler Mehter Takımının gösterisiyle heyecan doruğa çıkacak. Gösterilerin sonunda Atlı ekip meydana çıkacak ve tarihi yeniden canlandıracak.
            KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
            Kurtuluşun 94. yıl kutlamalarında, bu yıl kültürel etkinlikler de var. 4 yıllık lisans bölümlerine yerleşen öğrencilere plaket verilecek. TEOG'da başarılı olan öğrenciler de taltif edilecek. Belediyenin yaz spor okulunu tamamlayan öğrencilere madalya takılacak.
            Bugün saat 11.30'da Hayat Boyu Kültür Sanat Merkezinin açılışı yapılacak. Belediye Kültür sarayının üst katındaki Merkezin açılışına, tüm vatandaşlarımız davet edildi.
            Akşamüstü saat 17.30'da U–12 takımlarının futbol müsabakaları var. Gördes, Akhisar, Saruhanlı ve Salihli'den U–12 takımları arasındaki maçlara, futbol severlerin ilgi göstermesi bekleniyor.
            Kurtuluş etkinlikleri bugün akşam Merkez Ulu camide okunacak mevlit ile sona erecek…
Reklam
Bu haber 2695 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum