5 Eylül'ü Coşkuyla Kutladık

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü için kutlama programı düzenlendi.

Reklam
5 Eylül'ü Coşkuyla Kutladık
09 Eylül 2019 - 12:36
Reklam
İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.Yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama programı Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Daha sonra tören alanında toplanan vatandaşların kurtuluş bayramı; Kaymakam Bekir Abacı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Esen tarafından kutlandı.
Yurtdışında olması nedeniyle programa katılamayan Belediye Başkanı Muhammet Akyol, kutlama mesajı yayınladı. Akyol mesajında; 'Parti Pehlivan, Halil Efe ve Gördes'imizin sembol ismi Mücahit Şehit Makbule Hanım gibi nice kahramanları tarihinde barındıran güzide ilçemiz Gördes'imizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü kutlu olsun' dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Kaymakam Bekir Abacı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Esen yaptı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle zenginleşen törenlerde, zeybek ve seğmen ekiplerinin oyunlarıyla heyecan doruğa çıktı. Şehzadeler Belediyesi mehter takımının gösterileri ise iliklerimizi titretti.
Bu yıl LGS'de başarılı olan öğrencilere plaketleri, Belediye yaz spor okullarına katılan öğrencilere ise madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. Geleneksel atlı ekip gösterisinde ise coşku tavan yaptı. Atlarını şaha kaldıran yörüklerin gösterisi büyük alkış topladı.
Kutlama programının ardından Sevgi Yolunda, Gördes Kültür ve Doğa Derneğinin tertiplediği kermesin açılış kurdelası kesildi. Dernek Üyesi kadınlarımız tarafından el emeği ürünler ve ev yapımı yiyecekler satışa sunuldu. Kermese vatandaşlarımız büyük rağbet gösterdi. Yine Sevgi Yolunda; Metin Özdemir tarafından hazırlanan Atatürk ve Cumhuriyet konulu Resim Sergisi ilgiyle gezildi.
Hükümet Meydanında, çocuklarımızı büyük bir sürpriz bekliyordu. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği spor panayırında özellikle çocuklar doyasıya oynadı. Farklı spor dallarını tecrübe etme imkanı buldular. Spor panayırında mini golf, badminton, dart, bilek güreşi, basketbol gibi branşlarda aktiviteler düzenlendi. Protokol üyeleri de bu alanda kısa süre spor yaptı.
Gördes Belediyesinin düzenlediği 5 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında ayrıca; Kum Çayında Tek Kurşun Atış Yarışması düzenlendi. Şehit Makbule Hanım mezarı başında anıldı. R.Tayyip Erdoğan Spor Kompleksinde futbol turnuvası düzenlendi. 5 Eylül günü yatsı namazından önce, Merkez Ulu Camide şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.








Reklam
Bu haber 3247 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum