14 Belediyeye Suç Duyurusu

HAKDEM Manisa Şubesi ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesini mahkemeye verdi.

Reklam
14 Belediyeye Suç Duyurusu
14 Ekim 2015 - 13:08
Reklam
Hayvanları Koruma Derneği Manisa şubesi(HAKDEM), aralarında Manisa Büyükşehir'in de bulunduğu 14 belediye hakkında suç duyurusunda bulundu. HAKDEM Büyükşehir ile 13 ilçe belediyesini, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre, görevlerini ihmal ettiklerini iddia ediyor.
            Manisa Barosu çevre ve hayvan hakları komisyonu üyeleriyle beraber bir basın açıklaması yapan HAKDEM başkanı Reyhan Elbirler şunları söyledi:
            'Belediyeler, devlet sadece insandan sorumlu değildir. Yaşamı birlikte paylaştığımız hayvanların yaşam hakkı, bakımları, korunmalarından da sorumludur. Hayvanları Koruma Yasası çıkalı 11 yıl oldu. Hala bakım merkezi olmayan, hayvan ve insan sağlığı için veteriner hizmeti vermeyen ilçelerimiz mevcuttur. Bu görevleri sağlayamadıkları gibi hayvanla barışık yaşamayı öğretecek çalışmaları, görev ihmallerinden gelmiştir.'
            Aralarında Gördes Belediyesinin de bulunduğu haklarında HAKDEM tarafından suç duyurusunda bulunulan ilçeler şunlar: Şehzadeler, Yunus Emre, Ahmetli, Köprübaşı, Kırkağaç, Turgutlu, Sarıgöl, Gölmarmara, Selendi, Saruhanlı, Akhisar, Alaşehir.
Reklam
Reklam
Bu haber 2383 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum