Yılın Kitap Ödülü Ahmet BÜKE'nin

Hemşehrimiz Ahmet Büke'nin kitabı ödül aldı, senaryosunu yazdığı film vizyona girdi.

Reklam
Yılın Kitap Ödülü Ahmet BÜKE'nin
28 Aralık 2015 - 14:28
Dünya Kitap dergisinin 23 yıldır verdiği 'Yılın En İyileri' ödüllerinin bu yılki kazananları açıklandı. Çağdaş edebiyatımızın öykü anlatıcısı hemşehrimiz Ahmet Büke'nin, ON8 Blog'daki 'Sosyal Ayrıntılar Ansiklopedisi' adlı köşesinde yazdığı öykülerin bir araya geldiği, İnsan Kendine De İyi Gelir adlı kitabı Yılın Telif Kitabı ödülünü aldı.
Doğan Hızlan, Selim İleri, Başar Başarır, Yekta Kopan, İlknur Özdemir, Dünya Kitap Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün'ün yer aldığı seçici kurul, Ahmet Büke'ye bu ödülü 'edebiyatçı için çok zor olan düzenli aralıklarla yazma disiplini ile internet ortamında vücuda gelmiş çalışmalarında nitelikli, güleryüzlü, bugünün dilinde konuşan, umut dolu bir dünyayı bize önerdiği; kitabında bir araya getirerek yaşam sevinci sunan öyküler bütününe dönüştürdüğü için' verdiğini açıkladı.
Kitapları, Oğuz Atay Öykü Ödülü, Sait Faik Hikâye Armağanı ile Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nin (ÇGYD) Yılın Gençlik Romanı Ödülü gibi saygın ödüllere değer görülen Ahmet Büke, bir yıl boyunca her hafta ON8 Blog'daki köşesi 'Sosyal Ayrıntılar Ansiklopedisi'nde öyküler yazdı. Yazarın yeni öyküleriyle blog öykülerinin bir araya getirildiği ve karakterlerin öyküden öyküye atladığı seçki, İnsan Kendine De İyi Gelir adı altında yayımlandı. Ödüllü ilk gençlik romanı Mevzumuz Derin'in ardından, blogda bir yılı aşkın sürdürdüğü öykü deneyimini de kitapla bütünleştiren öykücü, ON8 Blog'da her pazartesi yeni yeni öyküler yazmaya devam ediyor.
Ayrıca Ahmet Büke ve Özcan Alper'in senaryosunu birlikte yazdıkları Rüzgarın Hatıraları adlı film vizyona girdi. Filmin senaryosu 2012 yılında Fransa'da Cinemed Film Festivali kapsamında düzenlenen senaryo yarışmasında Fransa Ulusal Sinema Fonu(cnc) 'En İyi Senaryo' ödülünü almıştı.
Reklam
Reklam
Bu haber 3383 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum