Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yavru Karaca'nın Hayatını Kurtardı

Halil Karakaya, Bayatalanında bulduğu karacayı yetkililere teslim etti.

Reklam
Yavru Karaca'nın Hayatını Kurtardı
28 Eylül 2020 - 13:04
Reklam
Reklam
İlçemiz Bayatalanı mevkiinde bulduğu yaralı karacanın hayatını kurtaran Halil Karakaya, büyük bir hayvanseverlik örneği gösterdi. Arazide topallar halde yaşam mücadelesi veren karacayı görür görmez, ilçe merkezine getiren Karakaya, hayvanın veteriner kontrolünde ilk müdahalesinin yapılmasını sağladı.
Bölgemizde ender rastlanan bir geyik türü olan yavru karaca, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Geçici Hayvan Bakım Evi'nde tedavi altına alındı.
Halil Karakaya, Bayat Mahallesi yakınlarındaki tarlasında biberleri sularken yerde yatan karaca yavrusunu gördü. Yanına yaklaştığında kaçmayınca karaca yavrusunun yaralı olduğunu anlayan Karakaya, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.
Kaymakam ve Belediye Başkanından Duyarlı Vatandaşa Teşekkür
Gördes Kaymakamı Bekir Abacı ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarafından bu örnek davranışından dolayı Halil Karakaya'ya ödül verilerek teşekkür edildi.
Belediye Başkanı Akyol, "Doğadaki varlıklarına ihtiyaç duyduğumuz yeryüzünün en güzel canlıları olan hayvanlarımızı her zaman koruyup kollamalıyız. Nesli tükenmekte olan ve bölgemizde az görülen bu canlılarımıza da sahip çıkmalıyız. Bu duyarlı ve örnek davranışından dolayı vatandaşımız Halil Karakaya'ya teşekkür ediyorum." dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 15059 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum