Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Wushu Kung-fu'da Gururumuz Eymen Türe

Eymen, Uluslararası şampiyonada altın madalya kazandı.

Reklam
Wushu Kung-fu'da Gururumuz Eymen Türe
16 Ağustos 2019 - 12:59
Reklam
Reklam
15 Temmuz Şehitleri Anısına Düzenlenen Uluslararası Avrasya Açık Wushu Kungfu Şampiyonasında hemşerimiz Eymen TÜRE, altın madalya kazanarak ilçemizin gurur kaynağı oldu. Ankara'da düzenlenen, 15 ülkeden sporcunun yarıştığı şampiyonada 18-40 yaş 60kg kategorisinde mücadele eden Türe, kürsüde zirveye çıkarak altın madalyanın sahibi oldu.
Wushu Kung-fuyla 3 yıldır uğraşan 19 yaşındaki Eymen Türe, daha önce iki kez Türkiye 2.liği kazanmıştı. Hacer-İlhan Türe çiftinin kızları olan Eymen, katıldığı ilk uluslararası şampiyonada elde ettiği başarıyla dikkatleri üzerine çekti. Türe'nin şampiyonadaki sponsoru Gördes Belediyesi oldu.
Manisa CBÜ Spor Bilimleri Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olan Eymen Türe, aynı zamanda Manisa Halk Eğitim Merkezinde açılan Wushu-Kung-fu kursunda öğrenci yetiştiriyor. Çin savunma sanatı olan Wushu sporu, beceri, güç ve aynı zamanda pratik zeka gerektiriyor. Türe, gençlere bu sporu tavsiye ederken, yetişmesinde emeği olan hocası Abdülvahit Alagöz'e de teşekkürlerini dile getirdi.
Şampiyona sonrası ilçemize dönen Eymen Türe, ilk olarak Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'u ziyaret ederek, katkılarından dolayı teşekkür etti. . Başkan Akyol açıklamasında; 'Gördes Belediyesi olarak sponsorluğunu üstlendiğimiz sporcumuz Eymen Türe'ye daha nice başarılar diliyorum' dedi.


Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 9716 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum