Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Veli Çakır'ı Kaybettik

İlçemizin tanınmış halı tüccarlarından Veli Çakır, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Reklam
Veli Çakır'ı Kaybettik
05 Temmuz 2019 - 16:52
Reklam
Reklam
İlçemizin tanınmış halı tüccarlarından Veli Çakır vefat etti. Ticari hayatının yanı sıra, Gördes ve Şeyhyayla eşrafı yönüyle dikkat çeken Veli Çakır, bir süredir Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.
            Veli Çakır'ın cenazesi Cuma namazının ardından, çok kalabalık bir cemaat tarafından Merkez Ulu Camide kılındı. Ailesi, yakınları, dostları, köylüleri ve arkadaşları tarafından Şeyhyayla mahalle mezarlığında, gözyaşları arasında toprağa verildi.
            75 yaşında hayata gözlerini yuman Veli Çakır, 4'ü kız, 1'i erkek olmak üzere 5 çocuk sahibiydi.
            VELİ ÇAKIR KİMDİR?
            Öncelikle beyefendi, mütevazı bir insandır. Konuşması, hitabı hep bir edep çizgisi üzerindedir. İş kurmadaki hünerini, aile kurmada da göstermiştir. Sadece ailesi değil, belki tüm sülalesi Veli Çakır'ın terbiye ve edep öğreniminden geçmiştir.
            Hayırseverliği her daim öne çıkmıştır. Gördes'in ve köylerin hayır ve cemiyet işlerinde görev almış, önderlik etmiştir. Karakteri pazarlık götürmez, sözü senet kabul edilen bir şahsiyet olarak, son nefesine kadar yaşamıştır.
            Gördes halıcılığının inkişafında büyük rol oynamıştır. Gecesini gündüzüne katan bir çalışkanlık numunesi olmuş, yıllarca Türkiye'yi bir baştan bir başa dolaşmıştır. Gördes halıcılığının tanıtımında benzersiz katkıları olmuştur.
            Müteşebbis iş adamlığı yönüyle, hep yol göstermiş, örnek alınmıştır. Yıllarca yüzlerce ve binlerce insana ekmek kapısı açmıştır. Gördes'te ilk halı fabrikasını açan Veli Çakır'dır.
            İnancı ve imanından taviz vermeyen yapısıyla hep göze batmış ve halk tarafından sevilmiş ve itibar görmüştür.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4890 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum