Tesellüm Organik Tütünle Başladı

Organik tütünde en yüksek fiyat 16.80 TL olarak belirlendi.

Reklam
Tesellüm Organik Tütünle Başladı
19 Aralık 2015 - 13:48
Reklam
2015 yılı tütün piyasası açıldı. İlk tesellüm hafta içerisinde gerçekleştirildi. Üretici ile sözleşme yapan firmalar, tesellüme organik ürünlerden başladı. İlk tesellümle beraber, organik tütünde fiyatlar da belli oldu. Açıklanan fiyatlar üreticiyi memnun etti.
            ÖZEGE firması tarafından gerçekleştirilen organik tütün alımında, fiyatlarda netlik kazandı. Pazaryerindeki alımlarda üreticiye nevisine göre fiyat verildi. İlk tesellüm sonucu, organik tütünde en yüksek fiyat 16.80TL olarak belirlendi. En düşük fiyat ise 16.20TL seviyesinde kaldı.
            Diğer firmalarında önümüzdeki haftadan itibaren tesellüme başlayacağı ifade ediliyor. Üretici ile sözleşmeli ekim yapan firmaların; önce organik ürünleri, ardından da diğer ürünleri teslim alacağı bildirildi.
            Tütün piyasasının açılması ve tesellümün başlaması üreticiyi sevindirdi. Mevsim itibarıyla en durgun döneminde olan ilçe ekonomisi, tütün paralarıyla rahat bir nefes alacak. Firmalar teslim aldıkları ürünün bedelini, teslim tarihinden 10 gün sonra ödüyor.


Reklam
Reklam
Bu haber 5946 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum