Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarihi Eserin Sırrı Ne?

Kalemoğlu'nda ortaya çıkan ve Antik Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen yazıt büyük ilgi uyandırdı.

Reklam
Tarihi Eserin Sırrı Ne?
27 Aralık 2019 - 00:54
Reklam
Reklam
Kalemoğlu Mahallesinde ortaya çıkarılan tarihi eserler, mahalle sakinleri arasında büyük heyecan yarattı. İki sütun ve bir kitabeden oluşan eserler, çiftçi bir vatandaş tarafından bulundu.
            Olay günü mahalledeki kendi tapulu arazisinde, ceviz dikmekte olan bir vatandaş, çukur kazarken, sert bir kaya parçasına rastladı. Parçanın etrafını oyunca sütunlar ve kitabe göründü. Mahalle halkını bir anda heyecana getiren gelişme üzerine, çiftçi vatandaş bunun bir tarihi eser olduğunu düşündü ve İlçe Jandarma Komutanlığına haber verdi.
            Tarihi eserin bulunduğu araziye gelen Jandarma ekipleri, burada gerekli güvenlik tedbirlerini alarak, giriş ve çıkışları yasakladı. Çukurdan çıkarılan sütunları ve üzerinde yazı bulunan kitabeyi, Jandarma merkeze götürdü.
            İlçe Jandarma yetkilileri daha sonra, durumu Manisa Müze Müdürlüğüne bildirdi. Birisi arkeolog olmak üzere 2 Müze yetkilisi ilçemize gelerek, eserler üzerinde incelemede bulundu. Yetkililer kitabeyi araştırmak üzere Müdürlüğe götürdü.
            Kitabenin üzerindeki yazı uzmanları tarafından okunacak. Ancak bu sayede bölgede ne olup olmadığı ortaya çıkacak. Kitabenin Roma dönemine ait olduğu sanılıyor. Eserlerin bulunduğu yer, bir eski yerleşim birimi midir? Yoksa Romalıların kullandığı işaret taşlarından birisi midir? Bütün bu soruların cevabı kitabe okununca anlaşılacak.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 6522 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum