Siyah Üzüm Kıymete Bindi

1,2TL’den başlayan fiyatlar, zaman içerisinde 1,5TL’ye kadar yükseldi.

Reklam
Siyah Üzüm Kıymete Bindi
14 Ekim 2015 - 13:05
Reklam
Yayla bağcılığı ilçemiz tarımında önemli bir yere sahip. Piyasada sofralık üzüm olarak da bilinen bu ürün, ilçemizin sunduğu iklim şartlarıyla, daima tercih edilir bir özelliğe sahip. Gördes'te sofralık Alfonse tipi siyah üzümün aroması, aranılır bir farklılığa sahip.
            Fakat yayla bağcılığının bazı yıllarda büyük sıkıntı çektiğini biliyoruz. Piyasalardan talep gelmediğinde, üretici büyük zarara uğruyor. Bazı yıllarda ise ürün, üçkâğıtçılar tarafından heba ediliyor.
            Geçtiğimiz iki yılda bunu yaşadık ilçemizde. Çok sayıda üreticinin malı üçkâğıtçılar tarafından götürüldü.
            Bu yıl, üretici geçmiş yılların sıkıntısını yaşamadı. 1,2TL'den başlayan fiyatlar, zaman içerisinde 1,5TL'ye kadar yükseldi. Ürün teslim bedellerinin çoğu tarlada ödendi. Hem fiyat ve hem ödeme şekli üreticiyi bu yıl memnun etti.
            İlçemizde ürün hasadı büyük ölçüde tamamlandı. Ancak piyasalarda siyah üzüme olan talep yükselmeye başladı. Özellikle büyük şehirlerden gelen siyah üzüm talebi yüzünden, hallerde fiyatlar 2 TL'den 2,5TL'ye yükseldi.
            Alıcılar son günlerde ilçemiz bölgelerinde harıl harıl siyah üzüm aramaya başladı. Ürünü bekleten üreticiler, bu yeni gelişmeyle ciddi bir avantaja sahip oldu.
Reklam
Reklam
Bu haber 3542 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum