Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit Makbule Anısına Satranç Turnuvası

Manisa Gördesliler Derneğinin kitap kahvesinde satranç severler buluştu.

Reklam
Şehit Makbule Anısına Satranç Turnuvası
04 Mayıs 2019 - 15:49
Reklam
Reklam
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesi kapsamında açılan Kitap Kahve'de Satranç Turnuvası düzenlendi.  Satranç Turnuvası, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Turkuaz Satranç Kulübü tarafından ortaklaşa organize edildi. Çocukların büyük ilgi gösterdiği turnuvaya aileler de katılım gösterdi. Minik satranç oyuncuları arasında kıyasıya mücadele yaşandı.
Turnuva öncesinde Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim Bitek tarafından öğrencilere ve velilerine, Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor Projesi ve kitap kahve hakkında bilgi verdi. Milli Mücadele Kahramanı Gördesli Şehit Makbule tanıtıldı. Bitek 'Gördesli Şehit Makbule'yi gelecek nesillere tanıtmak, aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Bu amaçla proje kapsamında sosyal, kültürel etkinlikler, seminerler, yarışmalar yapmaya devam edeceğiz.' dedi.
 Turkuaz Satranç Kulübü Başkanı Dr. Erdem NALBANT,  'Biz Turkuaz Satranç Kulübü olarak sosyal projelerin içinde olmayı seviyoruz. Satranç turnuvası teklifi Manisa Gördesliler Derneğinden geldi. Bu anlamlı projeye destek vermek üzere burada bulunuyoruz.  Gördes'in Milli Mücadelede şehit olan kadın kahramanı Şehit Makbule'yi anmak güzel bir duygu. Dernek Yönetimine çok teşekkür ederim.  Satranççılarımıza başarılar diliyorum' dedi
Turnuva sonunda ödül töreni düzenlendi. Turnuvada Canberk Çalışkan birinci, Metin Kubilay Zıhlı ikinci, Burak Coşgun üçüncü oldu. Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim BİTEK ve Kulüp Başkanı Erdem NALBANT, İlk üçe giren satranççılara kupalarını takdim etti.  Tüm katılımcılara madalya ve 'Gördesli Makbule' çizgi romanı hediye edildi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4586 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum