Sağlık İçin Pedal Çevirdiler

Yaklaşık 400 öğrenci Gördes'te bisiklet turu attı.

Reklam
Sağlık İçin Pedal Çevirdiler
07 Mayıs 2016 - 13:58
Reklam
Gördes Belediyesi, 10. Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek için 400 öğrencinin katılımıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.
Gördes Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, "Sağlık İçin Arabadan İn Bisiklete Bin" sloganıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla 400 öğrenci ilçede bisiklet turu attı. Gördes Belediyesi önünde toplanan yüzlerce öğrenciye Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Garnizon Komutanı Ütgm Selim Kasacı tişört ve şapka hediye etti.
Belediye önünden başlayan, ana yol boyunca devam eden etkinlik büyük ilgi gördü. Bisikletçilerin turu boyunca ana yol trafiğe kapandı. Bisiklet sürücülerinin gezisi Hükümet Konağı önünde tamamladı. Meydana ulaşan yüzlerce bisikletçiye Gördes Belediyesi tarafından meyve suyu ve kek ikram edildi.
Toplumda bisiklet kullanımının azaldığını belirten Başkan Akyol, "Bugünkü organizasyonumuz sağlıklı yaşam için bir hatırlatma. Daha sağlıklı nesiller oluşturmak ve sağlıklı yaşamaya dikkat çekmek amacıyla bu etkinliğimizi iki yıldır düzenliyoruz. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Etkinlik başlamadan önce Sağlık Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilen 28 adet bisiklet için ufak çaplı bir tören geçekleşti. Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı bisiklet dağıtımları kapsamında Gördes'te bu yıl içerisinde yaklaşık 100 bisiklet sahiplerine ulaşmış oldu.
Reklam
Bu haber 4872 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum