Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ormanlar İHA'larla Gözetlenecek

İzmir Orman Bölge Müdürü Derince, ilçemizi ziyaret etti.

Reklam
Ormanlar İHA'larla Gözetlenecek
05 Temmuz 2020 - 15:32
Reklam
Reklam
İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince Gördes ziyaretinde yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez Akhisar ilçesinde konuşlanacak olan İHA'larla Antalya'dan, Çanakkale'ye kadar 3 buçuk milyon hektarlık alanın sürekli gözetleneceğini bildirdi.
Derince; bu yıl ilk kez Akhisar ilçesinde konuşlanacak olan İHA'larla Antalya'dan, Çanakkale'ye kadar 3 buçuk milyon hektarlık alanın sürekli gözetleneceğini ifade etti.
İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ve İzmir Orman Yangınla Mücadele Şube Müdürü Fikret Hüryaşar'ı Gördes Orman Müdürü Necmi Topal ve işletme şefleri, ilçe orman helikopter pistinde karşıladı.
Ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Bölge Müdürü Derince, " Bölge müdürlüğümüze bağlı 9 tane işletmemiz var. Her işletme müdürlüğümüzü fırsat buldukça denetlemeye çıkacağız. Yaz sezonunda özellikle yangına dönük olarak bir yangın ekiplerimiz aktif hale geliyor. 66 tane yangın gözetleme kulemiz var. Bunların hepsi 7/24 esasına göre çalışıyorlar. Ormanlarımız 24 saat süreyle sürekli olarak gözetleniyor. Bu yıl ilk defa Türkiye'de Akhisar ilçesinde konuşlanacak İHA'larla yaklaşık 3 buçuk milyon hektarlık alan, Antalya'dan Çanakkale'ye kadar sahil bandına kadar gözetlenecek. Bunun dışında 26 adet bölge müdürlüğümüzde 4 adet yangın söndürme helikopteri hizmet verecek. Ayrıca bu yıl AMFİBİ uçak kiraladık. Sezon boyunca Türkiye'nin her yerine hizmet verecek." dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 7255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum