Nitratlı Gübre Satışı Durduruldu

Patlayıcı yapımında kullanılması nedeniyle nitratlı gübrelere yasak geldi.

Reklam
Nitratlı Gübre Satışı Durduruldu
12 Haziran 2016 - 19:25
Ülkemizde yoğunluklu olarak devam eden terör olayları, çiftçiyi de zora soktu. Tarlasında nitratlı gübre kullanan çiftçiler, geçici bir süre alınan karar gereği bu tür gübreleri kullanamayacak.
            Özellikle son İstanbul ve Midyat'ta meydana gelen terör saldırılarında kullanılan patlayıcılar, hükümeti yeni kararlar almaya mecbur etti. Çünkü teröristlerin bomba hazırlanmasında, nitratlı gübreleri kolayca temin ettikleri ortaya çıktı.
            Hafta içerisinde Tarım Bakanlığı bir açıklama yaparak, başta amonyum nitrat ve diğer nitratlı gübrelerin satışını geçici olarak durdurdu. Durdurma yazısı İçişleri Bakanlığı tarafından, tüm Valiliklere ve Emniyet Müdürlüklerine gönderildi.
            Hükümet gübre hareketliliğinin izlenmesi, kontrol ve denetiminin güçlendirilmesi, piyasanın kayıt altına alınması için bir dizi ek tedbir üzerinde çalışma başlattı. Bu çalışmanın neticesinin, önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
            Hükümetin aldığı ilgili karar sonrası, ilçemizdeki gübre bayilerine gerekli tebligatlar yapıldı. Bayilerin ellerindeki gübre stokları kayıt altına alındı. Bundan sonra bu tür gübrelerin hangi şartlar altında satılacağı, yapılacak açıklamayla belli olacak.
Reklam
Reklam
Bu haber 2310 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum