Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MASKİ'den Su Tasarrufu Eğitimi

17 ilçede çocuklara suyun önemi anlatıldı.

Reklam
MASKİ'den Su Tasarrufu Eğitimi
11 Temmuz 2016 - 10:35
Reklam
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, diğer belediyelere örnek olan Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında Manisa'nın 17 ilçesinde seminer düzenledi. Tüm ilçeleri tek tek ziyaret eden MASKİ, Manisalı çocuklara suyun önemini ve tasarruf yöntemlerini anlattı. İlçemizdeki eğitim Kültür Sarayında yapıldı.
 MASKİ Genel Müdürlüğü, ilkokul 2. Sınıf öğrencilerine suyun önemi ve tasarruf yollarını öğreten Su Tasarrufu Eğitim Projesi kapsamında son olarak Selendi ilçesini ziyaret etti. Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen eğitim semineriyle birlikte MASKİ 17 ilçeyi tamamladı. Manisa'nın tüm ilçelerini dolaşan proje sayesinde çocuklar sudan tasarruf etmeyi öğrendiler. Bilinçli su tüketim alışkanlığını küçük yaşta aşılamayı hedefleyen projenin sunumlarını, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nden Yüksek Kimyager Arzu Sezer, Biyolog Zeynep Öztozlu ve İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'ndan Jeoloji Mühendisi Görkem Yemişçi yaptı.
Renkli slaytlar yardımıyla gerçekleştirilen her sunumun ardından, çocuklara eğitim seti hediye edildi. Set içerisinde yer alan ve tasarrufu anlatan boyama kitaplarıyla minikler, eğitimde edindikleri bilgileri eğlenerek pekiştirme imkanı buldular.
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, 'Bu projede yola çıkış noktamız suyun Dünyamız ve insanlık için ne kadar önemli olduğunu Manisalı miniklerimize anlatmaktı. Eğitimlerimizin sonunda dağıttığımız boyama kitaplarında da özellikle su tasarruf yöntemlerini hikayeleyen figürler kullandık ki tasarruf bilincini tamamen kazandırabilelim.' dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2404 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum