Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Malkoca'ya Damla Sulama Sistemi

Tesisin toplam maliyeti 290 bin TL'yi buluyor.

Reklam
Malkoca'ya Damla Sulama Sistemi
15 Haziran 2016 - 14:07
Reklam
Reklam
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik çalışmaları hızla devam ederken, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Gördes'in Malkoca Mahallesi'nde 290 bin TL'ye mal olacak damla sulama projesinde son aşamaya geldi. Çalışmanın tamamlanmasıyla yaklaşık 300 dekar zeytin ve sofralık üzüm arazisinin damla sulama sitemi ile sulamaya açılarak yıllık ortalama yüzde 30 civarında gelir artışı sağlanacağı belirtildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Malkoca Mahallesi'nde atıl durumda bulunan içme suyu sondajının tarımsal sulama amaçlı değerlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar bitmek üzere. Sondajın damla sulama projesi olarak değerlendirilmesi kapsamında 2015 yılında bir adet 100 ton kapasiteli sulama havuzu inşaatının tamamlandığını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, '7 bin 919 metre muhtelif çap ve ebatta PVC ve polietilen boru, 18 adet vana ve bağlantı parçaları satın alınması işlemi de tamamlandı. 2016 yılı içerisinde ise pompa-depo arası ile araziye giden isale hatlarına ait boruların döşeme işi tamamlanarak tesis hizmete sunulacak. Tesisin tamamlanmasıyla yaklaşık 300 dekar zeytin ve sofralık üzüm arazisi damla sulama sitemi ile sulamaya açılarak yıllık ortalama yüzde 30 civarında gelir artışı sağlanması planlanmaktadır' dedi.
GELİR VE VERİMLİLİK ARTACAK
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yaptırılan tesisin toplam maliyetinin 290 bin TL olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, 'Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi noktasında Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız proje ve hizmetlerini sürdürüyor. Tarım ve hayvancılık açısından stratejik ilçelerimizden olan Gördes'in Malkoca Mahallesi'ndeki çalışmamız da, üreticimizin yüzünü güldürecek önemli bir çalışmadır. Bu yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağımız damla sulama projemiz, üreticimizin gelirini ve ürün verimliliğini arttıracaktır. Şimdiden hayırlı olsun' diye konuştu. 
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 3190 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum