Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kızıldamda Su Yok Çile Var!

Mahalle halkı, hem sıcaktan hem susuzluktan kavruluyor.

Reklam
Kızıldamda Su Yok Çile Var!
17 Ağustos 2015 - 20:11
Reklam
Reklam
 
            Eskiden köyümüzdü. Büyükşehir yasasıyla birilikte mahallemiz oldu. Manisa Büyükşehir'in, Gördes ilçesinin bir mahallesi, aylardır su derdi ile boğuşuyor. Taharetlenecek suyumuz bile yok diyen mahalle halkı, dertli mi dertli.
            Kimi mahalleli, biz bu derdi 3 aydır çekiyoruz derken, kimisi de 15 gündür temizlenecek suyumuz bile yok diyor. Bugünlerde evimize misafir gelmesin diye dua ediyoruz diyen mahalle halkı, hem sıcaktan hem susuzluktan kavruluyor.
            Kızıldam'daki susuzluğun sebebi; çay bölgesinden mahalleye su aktaran pompanın arızalı olması imiş. Pompa bozulduktan sonra bir türlü tamir edilmemiş. Bu süre içerisinde mahalle halkı içme suyunu temin için, dağlardan su taşımaya başlamış.
            Şu anda Çomaklı dağından mahalledeki ana depoya gelen çok az miktardaki suyu, gıdım gıdım kullanmak zorunda kalan Kızıldam sakinleri, dertlerinin bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.
            Büyükşehir, Cuma günleri mahalledeki ana depoya tankerle su taşıyarak, anlık çözüm üretmiş. Mahalleli bu uygulama ile Cuma günleri abdestimizi alıp namaza gidebiliyoruz sadece diyor.
            Yaşananları Kızıdam'a Cuma vaktinde gidip, bizzat yerinde gördük. 90–100 haneli ve yaklaşık 500 nüfusa sahip Kızıldam halkı, susuzluktan ve sahipsiz kalmaktan yakınıyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2644 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum