Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kırsal Kalkınma Stratejisine Dev Destek

Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneğinin sunduğu Yerel Kalkınma Stratejisi onay aldı.

Reklam
Kırsal Kalkınma Stratejisine Dev Destek
09 Haziran 2020 - 15:44
Reklam
Reklam
Gördes Belediyesi öncülüğünde 2016 yılında kurulan Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği yaptığı çalışmaların meyveleri almaya başladı.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un başkanlığını yaptığı Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, IPARD II Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduğu Yerel Kalkınma Stratejisi onay aldı. Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneğinin Stratejik Planı çerçevesinde Gördes'e büyük bir kaynak kazandırılmış oldu. Türkiye'de benzer 50 Dernek arasında 7'inci sırada yer alan Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu'nun stratejisine göre 1 Milyon 922 Bin TL'lik büyük bir katma değer Gördes'e kazandırılacak. Bu kapsamda hem Stratejik Planda yer alan birçok proje hayata geçirilecek hem de Gördes ilçe sınırları içerisinde TDK projeleri hazırlayan vatandaşlara da ekstra puan verilecek.
'Geçmişi kadar görkemli bir Gördes için hep birlikte çalışıyoruz' sloganıyla 2016 yılında Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un öncülüğünde kurulan Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği, yaklaşık bir buçuk yıldır Stratejik Plan Hazırlanması için yoğun bir çalışma yürütmüştü. Derneğe bağlı Yerel Kalkınma Uzmanları tarafından Gördes'in her bir değeri üzerine çeşitli istişare toplantıları düzenlemiş; çiftçiler, hayvancılar, maden sektörü, kadınlar, gençler, yaşlılar, engelliler ve halıcılar gibi birçok grupla bir araya gelerek geniş kapsamlı bir stratejik plan hazırlanmıştı.
Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında desteklenen LEADER tedbirinden faydalanabilmeleri için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 12 Eylül 2019 tarihinde Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik Yedinci Çağrı ilanı kapsamında YEG'ler hazırlamış oldukları yerel kalkınma stratejileri ile başvurularını yapmışlardı. Başvurulardan idari olarak uygun olan Yerel Kalkınma Stratejileri, LEADER Prosedürü kapsamında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı, IPARD Yönetim Otoritesi tarafından oluşturulan bağımsız bir Değerlendirme Komitesi ile Yerel Kalkınma Stratejileri seçim kriterlerine göre değerlendirilerek puanlanmış; yapılan değerlendirmeler sonucunda Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Türkiye genelinde bulunan 50 dernek arasında 100 tam puan üzerinden 87,72 puan alarak başarılı bulunmuştur.
Yapılan başarılı çalışmalar çerçevesinde Gördes'e büyük bir kaynak ayrıldığını ifade eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol; '2016 yılından bu yana derneğimizin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Uzun bir süreç oldu. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ilçemizde birçok toplantı düzenledik. Toplumumuzun her kesiminin görüşünü aldık. Manisa'da çeşitli faaliyetler oldu. Bunun yanında Ankara'da birçok toplantıya katıldık. Yurtdışı gezileri oldu. Çeşitli eğitimler oldu. Zorlu bir süreçti. Birlik ve beraberlik içerisinde özveriyle çalıştık ve başardık. Gerçekten Gördes'imizin çalışmaları diğer derneklere bu kapsamda örnek oldu. İlçemizde kamu, sivil toplum ve özel sektör ortaklığı ile kurulan Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'nin, Yerel Kalkınma Stratejisinin uygulamasına Eylül ayında başlaması öngörülmektedir. Proje 3 sene sürecek ve Gördes'e yaklaşık 2 milyonluk bir kaynak sağlayacak. Projemizin amacı kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak; yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynaklarını kırsal bölgelerimizin hizmetine sunmak ve kırsal bölgelerin yaşam kalitesini iyileştirmektir.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Üyelerimiz, 'Geçmişi kadar görkemli bir Gördes için hep birlikte çalışıyoruz' sloganıyla Gördes'e ne kazandırabiliriz ne katkı sağlayabiliriz bilinciyle hareket ettik. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği'ne destek veren başta Kaymakamımız Bekir Abacı olmak üzere; derneğimizin bütün yönetim kurulu üyelerine ve katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Gördes'imize ve kırsal bölgelerimize hayırlı olsun' dedi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1959 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum