Kardeş İlçeden Gelen Fidelerde Hasat Zamanı

Finike'den gelen çeşit demonstrasyonu fideleri ürün verdi.

Reklam
Kardeş İlçeden Gelen Fidelerde Hasat Zamanı
30 Mayıs 2020 - 15:36
Reklam
Antalya Valiliğinin himayesinde Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında; Gördes ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Hıyar yetiştiriciliği Projesi Finike ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Gördes ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
2020 yılında projenin amacına yönelik çeşitli faaliyetler kardeş ilçeler arasında yürütülmeye devam ediliyor. Finike'den ilçemize gelen hıyar fideleri, 'çeşit demonstrasyonu' olarak ekildi. Böylece hıyar üreticilerimize daha verimli çeşitlerin tanıtımı yapılmış oldu.
5 Nisan 2020 tarihinde dikilen hıyar fidelerinin 15 Mayıs 2020 tarihinde hasadı başladı. Finike ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin bilgi ve tecrübeleri ilçemizdeki çiftçilere aktarılarak bu sayede örtüaltı hıyar yetiştiriciliğine katkı sağlanması hedefleniyor.
İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol yaptığı açıklamada; 'İlçemize fidelerin gönderilmesinde emeği geçen başta Finike İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve tüm teknik personellerine ve Yaşa Fide firmasına şükranlarımızı sunarız.' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 3552 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum