Kardeş İlçe Finike'den Ziyaret

Gelin Kardeş Olalım projesinde karşılıklı ziyaretler devam ediyor.

Reklam
Kardeş İlçe Finike'den Ziyaret
29 Nisan 2019 - 13:20
Reklam
Antalya Valiliğinin Gelin Kardeş Olalım projesi; ülkemizin farklı illerine bağlı ilçelerle kardeşlik protokolü düzenleyerek bilgi, teknoloji ve deneyim transferi yapmayı ve ortak projeler uygulamayı amaçlıyor. Geçtiğimiz günlerde Gördes ile Finike kardeş ilçe olmuş, Antalya'da yapılan tören ile kardeşlik protokolü imzalanmıştı.
'Gelin Kardeş Olalım' Projesi kapsamında Finike İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali GÜLTEKİN ile Ziraat mühendisleri Sedat KARATEKE ve Erkal HAVSUT  ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk gün Gördes Kaymakamlığı, Gördes İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Ziraat Odası Başkanlığına ziyaretlerde bulunuldu. Heyet ilçemizdeki ikinci gününde  Çiğiller, Güneşli, Beşeylül  ve Karakeçili mahallelerinde yaptığı teknik ziyaretlerde seralar ve bahçelerde incelemelerde bulundu.
 Çiğiller ve Güneşlideki Seralarda üreticilerimize ve teknik personele Finike'nin sahip olduğu teknik bilgi ve tecrübeler, yapılan sunumla aktarıldı. Ceviz ve Zeytin bahçelerinde yapılan ziyaretlerde ise yetiştiricilik, hastalık ve zararlılar ile mücadele ve budama işlemleri gerçekleştirildi. Kardeş İlçe Finike ile 3 yıl sürecek proje sayesinde ilçemizdeki örtü altı  (Sera) yetiştiriciliğin  daha çok gelişimi için çalışmalar yapılacak.
Reklam
Reklam
Bu haber 4718 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum