Karayağcılı Kadınlar Manisa'yı Gezdi

CBÜ'nün Manisa Yolcusu Kalmasın Projesi devam ediyor.

Reklam
Karayağcılı Kadınlar Manisa'yı Gezdi
19 Ekim 2019 - 18:01
Reklam
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ile Sosyal Hizmetler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, kırsal alanda kadının güçlendirilmesinin ve Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile kırsal alandaki kadınların paylaşımda bulunmasının amaçlandığı 'Manisa Yolcusu Kalmasın' adlı etkinlik gerçekleştirildi. İlçemiz Karayağcı Mahallesinden kadınlarımıza Üniversite ve Manisa tanıtıldı.
Etkinlik MCBÜ Sinema Salonunda 'Müslüm' adlı filmin gösterimi ile başladı. Film gösteriminin ardından MCBÜ Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyda Yıldırım, '‘Aile İçi Şiddet' konulu bir konuşma yaptı. Konuklar daha sonra Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Özunan ile Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesinde bir araya gelerek yemek yedi ve sohbet etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Özunan tarafından, hanımlara Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin yaptığı keçe çantalar takdim edildi.
Rehber eşliğinde Manisa Şehzadeler Parkı içerisinde yer alan Manisa'daki tarihi eserler hakkında bilgi alan kadınlar; Dioramik Mesir Müzesi,  Masal Parkı, Manisa Tıp Tarihi Müzesi, Ağlayan Kaya ve Manisa Seyir Tepesini gezdiler. Manisa manzarası eşliğinde Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile sohbet eden konuklar, Müslüm filmini ve ilk kez gezdikleri Manisa'yı çok beğendiklerini dile getirerek teşekkür ettiler. Öğrenciler de kırsal alanda kadınların yaşadığı güçlükler hakkında bilgi sahibi oldular.
Reklam
Reklam
Bu haber 4975 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum