İYİ Parti Adayı Mesut Efe:Gördes Halkı Değişim İstiyor

Millet İttifakı Adayı Efe, sorularımızı içtenlikle cevapladı.

Reklam
İYİ Parti Adayı Mesut Efe:Gördes Halkı Değişim İstiyor
16 Mart 2019 - 17:04
Reklam
31 Mart mahalli seçimlerine az bir süre kaldı. Gazetemizin bu haftaki konuğu, Millet İttifakının Gördes Belediye Başkan Adayı Mesut Efe. Adaylık sürecini, çalışmalarını, düşünce ve projelerini sorduk. Yılların eğitimcisi Mesut Efe, sorularımızı açık yüreklilikle cevapladı.
            Aslında Gördes, onu bir eğitim sevdalısı olarak tanıyor. 30 yılı geride bırakmış meslek hayatında, nice mutluluklar yaşamış ve bir o kadar yaşatmış bir isim Mesut Efe. Köy, kasaba ve şehir olarak tanımayanı yok.
            Kimsenin cesaret edemediği işlere baş koymuş bir isim. Etüt Eğitim Merkeziyle başlayan ve uzun yıllar dershanecilikle devam eden bir hikâyenin baş aktörü. Elinden tuttuğu, okuttuğu, imkân tanıdığı yüzlerce ve belki binlerce öğrencisi var. Onların aileleriyle paylaştığı mutluluklar var.
            Bu adaylık nereden çıktı diye sorduk. Gülümseyerek cevap verdi:
            'Belediye başkan adaylığı, hiç düşündüğüm bir şey değildi. Ancak öyle ısrarlı talepler geldi ki hayır diyemedim. Bu talep, toplumun hemen her kesiminden geldi. Eğitimcilikte gerçekleştirdiğin başarıları, belediyecilikte de gerçekleştirebilirsin. Şehrin sana ihtiyacı var dediler. Böylece kabul ettim.'
            Fakat siz hayatınızda hiç siyasetle uğraşmadınız. Karar verdiniz, siyasete girdiniz. Zor olmadı mı sizin için?
            Mesut Efe dobra dobra anlattı:
            'Evet, ben siyasetin acemisiyim. Bunu açık yürekle söylüyorum. Fakat toplumun acemisi değilim. Gördes'in acemisi değilim. Bu şehrin dertlerini biliyorum. Halkımızın isteklerini de biliyorum.
            Gördes, istenilen ve arzu edilen yerde değil. Eğitimde, sağlıkta, tesisleşmede, ulaşımda büyük sorunları var. Ne yazık ki bunlar, bugüne kadar çözülmedi. Belediye başkanlığına aday olurken, bunları düşündüm hep. Gördes'i layık olduğu yere getirmek için, halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için, bu işe soyundum.'
            Sizce, Gördes'in şu andaki en acil ihtiyacı nedir?
            'Acil olan ihtiyaç bir tane değil. Ama bir tane say derseniz, hemen derim ki otopark sorunumuz var. Çarşının hali belli. Pazartesi günleri daha büyük işkenceye tanık oluyoruz. Mahalle aralarında insanlar, birbiriyle münakaşa ediyor park yüzünden. Ve gittikçe kangren haline gelen bir sorun bu.
            Kapalı Pazaryeri projesiyle bunu çözeceğiz.
            Mesela düğünlerimizi, cemiyetlerimizi mahalle aralarında yapıyoruz. Kışın yağmur ve soğuktan, yazın sıcaktan bunalıyoruz. Bulaşık suları caddelerde akıyor. Düğün sahibi huzursuz, misafirler huzursuz oluyor.
            Birden fazla modern düğün salonları yapacağız. İçinde hem yemekhanesi olacak, hem düğün bölümü. Bugüne kadar bunlar yapılmalıydı. Niye yapılmadı hayret ediyorum. Öncelik bunlara verilmeliydi. Çünkü halkın yaşam kalitesini ilgilendiren projelerdir bunlar.
            Kırsal mahallelerde ulaşım problemi söz konusu. Yıllardır halkımız 1 veya 2 km'lik yolların çilesini çekiyor. Mahallenin kırsal bölgelerini birbirine bağlayan yollar bunlar. İnsanlar adeta işkence çekiyor. Göreve geldiğimizde hepsini yapacağız. İnsanımızı rahatlatacağız.
            Gördes'in uzun zamanlı derdi, bana göre sudur. Bugün suyu çok pahalıya kullanıyoruz. Gördes'e cazibeli su yakışır. Büyükşehir adayımız Orkun Şıktaşlı ile bunu görüştük ve karara vardık. Görev bize verilirse, Gördes 1 yıl içerisinde cazibeli ve ucuz suya kavuşacak.
            Hayatımı eğitimciliğe verdim. Gençlerimiz kahvehanelere mecbur kalmış. Onlara modern özellikte Gençlik Merkezi lazım. Bunu yapacağız. Bu merkezlerde gençlerimizin pozitif gelişimine katkı sağlayacağız. Onları kültür ve sanat dallarında yönlendirip, ilgi alanlarını zenginleştireceğiz.'
            Her aday gibi, Mesut Efe'nin düşünce ve projeleri son derece zengin. Daha çok şey anlatmak istiyor şüphesiz. Ancak sormak istediğimiz başka sorular da var.
            Elbette projeleriniz ve düşünceleriniz olacak. Diyelim ki halk sizi seçti. Bu projelerden başka, bir farklılığınız olacak mı?
            ' Elbette olacak. Belediyeyi parti merkezi gibi kullanmaya son vereceğim. Belediye personeli, parti elamanı gibi çalışmayacak. O siyasetten uzak duracak, işi belediyecilik olacak. Kimseye ayırım yapmayacağız. Vatandaşa partisine göre tavır almayacağız. Seçildiğimiz gün, parti rozetini çıkaracağız, belediye rozetini takacağız. Bu anlayışla, kapımız herkese açık olacak.'
            Bu seçimler, sanki genel seçim gibi bir havada geçiyor. Beka, terör, zillet gibi kavramlar kullanılıyor. Siz bu konuda ne diyorsunuz?
            'Yanlış buluyorum. Bu, bir mahalli seçim. Hangi partiden aday olurlarsa olsunlar, bu ülkenin vatandaşları. Herkes yasalar çerçevesinde aday oluyor ve YSK kabul ediyor. Yasaya aykırı bir durum varsa, kabul etmiyor adaylığı.
            Bir adayın, diğer adayı yalanla ve karalamayla alt etmeye çalışması bizim kültürümüzle bağdaşmıyor. Herkes kendini anlatsın. Projelerini ve düşüncelerini anlatsın. Halk karar versin.'
            Gördes'te AK Partinin, kaç seçim döneminde aldığı oy oranı belli. Bu önemli bir güç göstergesi. Rakibiniz de 2 dönemdir belediye başkanı. Üstelik Büyükşehir faktörü de var. Buna karşın, seçimdeki şansınızı nasıl görüyorsunuz?
            'Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bu seçimi kazanacağız. İnandığım için yola çıktım. Aday oldum. Ben adaylık teklifini kabul ederken, aslında büyük talep aldım. Bu baskıyla oluşmuş bir talepti.
            Şunu gördüm, halkımız değişim istiyor. Yetiversin artık diyor. Mesela Ak Parti'ye oy veren vatandaşlarımızda, bu arzu ve istek çok daha fazla. Bunu gözlemledim. Anlayış olarak, yüz olarak, tarz olarak Gördes halkı bir değişim istiyor.
            Dolayısıyla bu değişim arzusunun önünde, hiçbir faktör etkili olamayacaktır.'
            İZLENİMLER
            Mesut Efe, kararlı ve inançlı bir strateji izliyor. Kişiliğine söylenecek söz yok seçmen nezdinde. Siyasetin acemisi ancak mazisine büyük güven duyuyor. Halkın değişim arzusu, siyaset sosyolojisinde önemli bir başlıktır. Yaşanmış örnekleri var. Bu yüzden seçimin iki aday arasında büyük rekabete ve aynı zamanda çekişmeye sahne olacağı söylenebilir..
Reklam
Reklam
Bu haber 5877 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum