İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa Dikkat!

Artan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili Emniyet Amiri İsmail Çelebi açıklama yaptı.

Reklam
İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa Dikkat!
04 Ocak 2016 - 17:17
Reklam
Uzun zamandır, ülkemizin gündeminden 'iletişim yoluyla dolandırıcılık' olayları bir türlü düşmüyor. Yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, vatandaşlarımız dolandırıcıların kurbanı oluyor.
            Bu durum Emniyet Genel Müdürlüğünü, daha kapsamlı bir çalışma başlatmaya sevk etti. Asayiş Daire Başkanlığı, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve toplumun konu üzerindeki duyarlılığının arttırılması için, geniş çaplı bir program hazırladı.
            Program çerçevesinde; il ve ilçelerde kamu kuruluşlarının yanı sıra okullar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, banka çalışanları, müftülükler ve basının olayların önlenmesinde aktif bir görev yapması planlandı.
            İlçemizde de geçtiğimiz haftadan itibaren, bu program çerçevesinde polis harekete geçti. Polis araçları pazartesi günü, gün boyunca anons yaparak, vatandaşımızı dolandırıcılığa karşı uyardı.
            İletişim yoluyla yapılan dolandırıcılıkta, vatandaşlar telefonla aranarak; biz polisiz, savcıyız, sigortacıyız diye korkutuluyor. Vatandaştan para ve altın talep ediliyor. Bazıları banka havalesiyle, bazıları belirlenen adreste elden teslimle önemli miktarda maddi varlıklarını kaybediyor.
            Daha geçtiğimiz hafta ilçemizde, aynı yolla bir vatandaşımız önemli miktarda parasını, dolandırıcılara kaptırdı. Bu ilçemizde kaçıncı dolandırıcılık demeden edemiyor insan. Ancak vatandaşlarımızın bilgisizliği ve kayıtsızlığı, mağduriyetlerinde en önemli rolü oynuyor.
            İlçe Emniyet Amiri İsmail Çelebi, çalışmalarla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; 'Bu tür olayları önlemek için öncelikle vatandaşlarımızın son derece uyanık olması lazım. Bugüne kadar yaşanan mağduriyetlerde, bütün uyarılara rağmen vatandaşlarımızın dikkatli davranmadığı görülmüştür.
             Bu yüzden toplum olarak, birlikte hareket etmek zorundayız. Okullar, basın, sivil toplum kuruluşları, meslek teşekkülleri, muhtarlar hep birlikte hem uyanık durmak ve hem vatandaşımızı dolandırıcılığa karşı uyarmak mecburiyetimiz var' dedi.
Reklam
Reklam
Bu haber 2491 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum