Hıdrellez Festivaline Yoğun Program

Gördes Belediyesinin geleneksel festivali bu yıl 10.kez düzenleniyor.

Reklam
Hıdrellez Festivaline Yoğun Program
02 Mayıs 2016 - 00:11
Reklam
Gördes Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına renk katıyor. Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan etkinlikler için, Gördes Belediyesi çalışmalarını tamamladı.
7'den 77'ye her vatandaş için çeşitli etkinliklerin yer aldığı Hıdrellez programı bu yıl da yoğun geçecek. 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü Sağlıklı Yaşam Bisiklet Turu ve başarılı öğrencilere bisiklet dağıtımıyla başlayacak olan etkinlikler bir hafta süreyle devam edecek. Etkinliklerde birçok sosyal ve kültürel aktivite yer alıyor. Bisiklet turları, halk oyunları gösterimi, çeşitli yarışmalar, ilahi dinletileri, futbol ve voleybol müsabakaları, uçurtma şenliği ve çocuk tiyatrosu gibi birçok etkinliğin yer alacağı Gördes Belediyesi 10. Hıdrellez ve Kültür Festivali'nin ana programı 7 Mayıs Cumartesi saat 12.00'da Kocamurtluk Mesire Alanında gerçekleşecek.
Festivalin ana programında çeşitli stantlar festival alanında vatandaşlar için yerini alacak. Halka ücretsiz keşkek ikramı yapılacak. Halk oyunları gösterimi ve çeşitli çocuk etkinlikleri düzenlenecek. Çeşitli gurupların gösterileriyle süslenecek olan etkinliklere, ilçe dışından da çok sayıda vatandaşın gelmesi bekleniyor.
Bu yılın en merak edilen etkinliği ise Gördes U-11 Cup oldu. Beşiktaş, Göztepe, Altay, Akhisar Bld. Spor, Manisa BŞB. Spor ve Gördes Bld. Spor'un 11 yaş takımlarının katılacağı futbol turnuvası festivale ayrı bir renk katacak. Bu yıl birincisinin düzenleneceği Gördes U-11 Cup'un her yıl düzenlenmesi bekleniyor. Diğer yandan yaklaşık iki aydır devam eden Gördes Belediyesi Voleybol Turnuvası'nın final karşılaşması ve ödül töreni de festivalin kapanışı olacak. Spor karşılaşmalarının damgasını vuracağı festival ilçede renkli bir atmosfer oluşturacak.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, etkinliklerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'Bu yılın festivali için yoğun bir program hazırladık. Hıdrellez birlik ve beraberliğin, dayanışmanın adıdır. Tüm halkımızı 10.'sunu düzenleyeceğimiz hıdrellez festivaline davet ediyorum.'
Reklam
Reklam
Bu haber 2898 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum