Halk Eğitimden Maske Seferberliği

Öğretmen ve ev hanımlarından oluşan 12 kişilik gurup, harıl harıl çalışıyor.

Reklam
Halk Eğitimden Maske Seferberliği
18 Nisan 2020 - 17:41
Reklam
Corona virüs salgını nedeniyle, gündemde en çok konuşulan tıbbi malzeme şüphesiz maske. İlçemizde Halk Eğitim Merkezi, bu konuda büyük bir proje geliştirdi. İlk planda resmi kurumlara maske temin etmeyi gaye edinen bu projenin hedefi, 2500 adet maske üretmek.
            Proje gönüllük esasına dayanıyor. Şu anda öğretmen ve ev kadınlarından oluşan 12 kişilik gurup, harıl harıl çalışıyor ve maske üretiyor. Birkaç günde 500 maske üretilmiş. Bu ürünler ilk etapta, Sağlık Ocağı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığa teslim edilmiş.
            Halk Eğitim Merkezi müdürü Basri Güler, iki katlı ve kaliteli kalın kumaştan üretilen maskelerin, virüsle mücadelede önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi. İleriki günlerde ihtiyaç halinde, üretime devam edebileceklerini dile getirdi.
            Gördesli kadınların bu çalışması gerçekten takdire değer. Ürettikleri maskeler son derece kaliteli. Ütülenip hijyen şartlarda paketleniyor. Yani üretimde bütün incelik ve dikkat azami gösterilmiş.
            Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından üretilen bu maskeler, ücretsiz olarak kurumlara teslim ediliyor.
Kaymakam Bekir ABACI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek maske üretimi yapılan alanda incelemelerde bulundu. Maske üretimini yerinde inceleyen Kaymakam Abacı, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi birlik ve beraberliğimizle bu salgının üstesinden geleceğimizi ifade etti.
Aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kodlama atölyesinde gönüllü Bilişim öğretmenleri tarafından 3D yazıcı ile koruyucu maske üretilerek Kaymakam Bekir ABACI'ya sunuldu. İlk etapta 21 adet üretilen maskeler kamu kurum ve kuruluşlarında ve ihtiyaç duyulduğunda sağlık personeli tarafından kullanılacak. Bilişim öğretmenleri tarafından maske üretimi kodlama atölyesinde devam ediyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 2413 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum