Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hadi Gel Köyümüzde Spor Yapalım Projesi Başladı

Kırsaldaki 18 birleştirilmiş sınıflı ilkokul, projenin hedef kitlesini oluşturuyor.

Reklam
Hadi Gel Köyümüzde Spor Yapalım Projesi Başladı
12 Kasım 2018 - 14:04
Reklam
Reklam
Gördes Kaymakamlığı Öncülüğünde, Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde faaliyete geçen  'Hadi Gel Köyümüzde Spor Yapalım'' projesinin açılışı Kobaklar İlkokulunda yapıldı.
Projenin paydaşları arasında Gördes Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu Molla Gürani Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve META Nikel Kobalt A.Ş. yer alıyor.
İlçemize bağlı Kobaklar, Evciler, Beğenler, Doğanpınar, Ulgar, Köseler, Deliçoban, Salur, Şeyhyayla, Kızıldam, Kaşıkçı, Oğulduruk, Börez, Kalemoğlu, Tepeköy, Boyalı, Kıranköy, Karayağcı mahallelerinde bulunan 18 birleştirilmiş sınıf ilkokulundaki 320 öğrencinin hedef alındığı projede Gördes Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan Genç Gönüllüler de görev aldı.
Genç gönüllüler tarafından okul bahçesinde geleneksel oyunlardan sek-sek, köşe kapmaca ve al satarım bal satarım alanları çizildi.  Okul bahçesi Gördes Belediyesinin temin ettiği değişik renkteki boyalarla renklendirilerek çocuklarla çeşitli oyunlar oynandı. 
Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin farklı kültürleri tanıdığı projede ilçe sağlık müdürlüğünce öğrencilerimize diş fırçası ve macunu dağıtılarak diş sağlığı ve bakımı konusunda bilgi verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan 'Fidanlar Fidanlarla Büyüyor'' Projesi de bu programa dahil edildi. Her öğrenciye ait kendi ismini taşıyan fidanlar dikildi.
Belediye Başkanı Muhammet Akyol yaptığı açıklamada: 'Bugün burada 25 öğrencimizle birlikte 25 tane fidan diktik. Çocuklarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz' dedi.
Ayrıca proje kapsamında Gördes Kaymakamlığı ve Meta Nikel Kobalt A.Ş. tarafından temin edilen solo test, tangram, hulahop, at tut yakala zeka oyunları ile Gençlik Spor Müdürlüğünce futbol, basketbol ve voleybol topları hediye edildi.
Kaymakam Bekir Abacı da tüm proje paydaşlarına teşekkür ederek, sporu gençlerin hayatının bir parçası haline getirmek adına değişik projelerle mahallelerimizde olmaya devam edeceklerini söyledi.




Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2456 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum