Gördesli Berberler Hazır

Berber Esnafı bir araya gelerek tedbirler hakkında görüştü.

Reklam
Gördesli Berberler Hazır
09 Mayıs 2020 - 22:21
Reklam
İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 21 Martta faaliyeti durdurulan berber esnafı, 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü, alınan karar gereği işe başlıyor. Coronavirüsle mücadele kapsamında yaklaşık 1,5 aydır kapalı kalan berber esnafı, işe dönmenin heyecanını yaşarken, müşterilerde özellikle saç tıraşı olmanın rahatlığını yaşayacak.
            Gördesli berberler genelgeye uymak için tüm hazırlıklarını tamamladı. İlçemizin en kıdemli berberi olan Mustafa Matur, meslektaşlarıyla bir araya gelerek, alınacak tedbirleri ve uygulanacak sistemi görüştü.
            Yılların duayen berberi Mustafa Matur; işe yeniden başlayacak olmanın, berber esnafını rahatlattığını dile getirerek, yeni bir düzene geçileceğini, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağına dikkat çekti.
            Buna göre 11 Mayıs'tan itibaren berberlerde uygulanacak yenilikler şöyle olacak:
            Berberler eldiven takacak. Müşteriye mutlaka dezenfekte takdim edilecek. Havlu örtüler artık yok. Bir defalık kâğıt havlu ve önlükler kullanılacak. Berber ve müşterisi maske takacak. İkinci bir emre kadar sadece saç tıraşı yapılabilecek. Berber dükkanlarının steril kalması sağlanacak. Müşteriler berber dükkânına birer birer girecek. Tıraş olan çıkacak, diğeri içeri alınacak.
Reklam
Reklam
Bu haber 2243 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum