Gördes Şehidini Kalbine Gömdü

Binlerce vatandaşımız Şehit Astsubay Abdülkadir Çelik'i Son Yolculuğuna Uğurladı

Reklam
Gördes Şehidini Kalbine Gömdü
04 Mart 2016 - 16:53
Reklam
PKK'lı teröristlerle girdiği çatışma sonucu, Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay üstçavuş Abdülkadir Çelik'i ebedi istiratgâhına uğurladık. Merkez Ulu Camiinde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında, şehidimiz Doğanpınar mahallesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
            Merkez Ulu Camideki cenaze törenine; Vali yardımcısı Yakup Tat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kırkayak, Manisa 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan, Manisa milletvekilleri Recai Berber, Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Erkan Akçay, şehidin yakınları ve binlerce Gördesli katıldı.
            Sabah saatlerinden itibaren civar ilçe ve köylerden binlerce insan cenaze merasimine adeta akın etti. Her taraf Türk bayrakları ile donatıldı. Genç yaşlı, erkek, kadın binlerce insan gözyaşları içinde törene katıldı.
            Cenaze namazını Manisa Müftüsü Sinan Cihan kıldırdı. Müftü Cihan; namaz öncesi, şehidimize hakkınızı helal ediyor musunuz deyince, binlerce kişi hep bir ağızdan ‘helal olsun' diye haykırdı.
            Şehit asker Abdülkadir Çelik, namazın ardından askerlerin omzunda bando eşliğinde 200 metre mesafedeki cenaze arabasına taşındı. Güzergâh boyunca vatandaşlarımız şehidi için gözyaşı döktü.
            Doğanpınar mahallesindeki baba evinin önüne getirilen şehidin cenazesi, daha sonra mahalle kabristanlığına getirilerek dualar eşliğinde toprağa verildi.
 CENAZE TÖRENİNDEN NOTLAR
Şehit asker Abdülkadir Çelik'in cenazesi, 3 Mart 2016 Perşembe günü gecesi Gördes'e getirildi. Şehidi, Demirulus Petrolün önünde yüzlerce araç karşıladı. Cenaze daha sonra Gördes Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
            Cuma gününün kalabalıklığı, cenaze sebebiyle görülmemiş bir yoğunluğa sahne oldu.
            Manisa Büyükşehir Belediyesi; il merkezinden Akhisar, Kırkağaç, Köprübaşı ve Demirci'den otobüs seferleri kaldırdı. Yüzlerce vatandaşımız, bu imkânla cenaze merasimine katıldı.
            Şehit asker Çelik'in cenazesinde, hüzün ve gözyaşı ortalığı kara bulut gibi kapladı. Şehidin annesi Fatma Çelik, eşi Keziban Çelik ve yakınları tabutuna sarılarak defalarca öptü ve hıçkırıklara boğuldu.
            Cenaze namazı öncesi, şehidin 7 yaşındaki oğlu Efe yürekleri dağladı. Olanlara anlam veremeyen küçük Efe; ‘babamı niye küçük bir kutuya koydular' diye yakınlarına sordu.
            Son yolculuğunda Gördesliler şehidini bir an olsun yalnız bırakmadı. Cenazeye en az 5 bin kişi katıldı.
            CHP Manisa milletvekili Tur Yıldız Biçer cenazeye katılanlar arasındaydı. Cemaatin en önünde yer alan Biçer, erkeklerle birlikte cenaze namazı kıldı.

























Reklam
Reklam
Bu haber 5285 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum